Ako sa určuje EOQ?
Ako sa určuje EOQ?

Video: Ako sa určuje EOQ?

Video: Ako sa určuje EOQ?
Video: JAKUBEC:MIMORIADNE❗ NETOLERUJEM KYJEVSKY REŽIM. OČISTA UKRAJINY ZAČALA. 2024, Smieť
Anonim

Určiť cena objednávky (prírastkové náklady na spracovanie a objednávku) Určiť náklady na držbu (prírastkové náklady na držanie jednej jednotky v zásobách) Vynásobte dopyt 2, potom vynásobte výsledok cenou objednávky. Výsledok vydeľte nákladmi na držbu. Vypočítajte druhú odmocninu z výsledku EOQ.

Podobne, čo je EOQ a ako sa počíta?

EOQ je skratka pre ekonomické množstvo objednávky . The vzorec do vypočítať the ekonomické množstvo objednávky ( EOQ ) je druhá odmocnina [(2-násobok ročného dopytu v jednotkách krát prírastkové náklady na spracovanie objednávky) vydelená (prírastkové ročné náklady na prepravu jednej jednotky v zásobách)].

Podobne, čo je vzorec množstva ekonomickej objednávky? Ekonomické množstvo objednávky = druhá odmocnina z [(2 x dopyt x objednávanie náklady) ÷ účtovné náklady] To je jednoduchšie predstaviť si ako bežný vzorec : Q je ekonomické množstvo objednávky (Jednotky). D je dopyt (jednotky, často ročné), S je objednávanie cena (za nákup objednať ) a H predstavuje účtovné náklady na jednotku.

Jednoducho, ako vypočítate ročný dopyt?

Cenu objednávky vieme určiť podľa vypočítavosť počet objednávok za rok a vynásobte ho nákladmi na každú objednávku. Na určenie počtu objednávok jednoducho vydelíme celkový počet dopyt (D) jednotiek za rok podľa Q, veľkosť každej objednávky zásob.

Aký je príklad EOQ?

Príklad o tom, ako používať EOQ Držanie džínsov v inventári stojí spoločnosť 5 dolárov ročne a fixné náklady na zadanie objednávky sú 2 doláre. The EOQ vzorec je druhá odmocnina z (2 x 1 000 párov x cena objednávky 2 USD) / (náklady na držbu 5 USD) alebo 28,3 so zaokrúhlením.

Odporúča: