Je betón lepší ako cement?
Je betón lepší ako cement?

Video: Je betón lepší ako cement?

Video: Je betón lepší ako cement?
Video: 🔨М400 или М500 сравнение составов полистиролбетона 2024, Smieť
Anonim

Betón je odolnejší než cement.

Áno, betón môže trvať stovky rokov, ale cement je oveľa menej odolný. Ak chcete použiť analógiu, cement je do betón ako mlieko do zmrzliny. Iste, zmrzlina obsahuje mlieko, ale nie je to mlieko. V skutočnosti je to veľa lepšie.

Je týmto spôsobom cement pevnejší ako betón?

Betón je zmesou vody, cement , brúsiť rovnako ako maltu. Avšak betón má tiež štrk a iné hrubé kamenivo, ktoré ho robí silnejší a odolnejšie. Betón má nízky obsah vody cement pomer a je redšej konzistencie než malta.

Okrem toho, môže byť cement použitý samostatne? Cement je jemný spojivový prášok, ktorý nie je nikdy použité samotný, ale je súčasťou betónu a malty, ako aj štuku, škárovacej malty na dlaždice a tenkovrstvového lepidla. Malta sa skladá z cement , jemné piesky a vápno; to je použité spojivový materiál pri stavbe z tehál, kvádrov a kameňa.

aký silný je cement?

Ide o betón silný dostatočne na to, aby uniesol tlakové napätie 3 000 psi po 28 dňoch. Betón môže byť špecifikovaný aj v iných pevnostiach. Konvenčný betón má pevnosť 7 000 psi alebo menej; betón s pevnosťou medzi 7 000 a 14 500 psi sa považuje za vysoko pevný betón.

Ako rozoznáte betón od betónu?

Vo všeobecnosti slovo cement sa vzťahuje na akýkoľvek druh spojiva, ktoré pevne drží ostatné materiály pohromade. Betón , na druhej strane, je zmesou materiálov ako piesok, štrk a malé skaly v kombinácii s akýmkoľvek typom cement a vody. Potom sa zmes nechá zaschnúť a stuhnúť.

Odporúča: