Aké sú náklady na produkt v porovnaní s obdobím?
Aké sú náklady na produkt v porovnaní s obdobím?

Video: Aké sú náklady na produkt v porovnaní s obdobím?

Video: Aké sú náklady na produkt v porovnaní s obdobím?
Video: КЛАССНЫЕ НОВИНКИ ПРЯЖИ и ОБЗОР, ПОСЫЛКА от Pryazha.su для вязания НОВЫХ ПРОЕКТОВ и МАСТЕР КЛАССОВ 2024, Smieť
Anonim

Kľúčový rozdiel medzi náklady na produkt a náklady na obdobie je to? náklady na produkt vznikajú len vtedy, ak Produkty sú získané alebo vyrobené a náklady na obdobie sú spojené s plynutím času. Príklady náklady na produkt sú priamy materiál, priama práca a pridelená réžia závodu.

Sú mzdy nákladom produktu alebo obdobia?

Náklady na obdobie sú to náklady zaznamenané ako an výdavok v obdobie vznikajú. Náklady na predaj, ako je predaj platy , provízie z predaja a doručenie výdavok a všeobecné a administratívne výdavky, ako napr platy a odpisy kancelárskeho vybavenia náklady na obdobie.

Následne je otázkou, aké sú náklady na produkt? Cena produktu odkazuje na náklady vynaložené na vytvorenie a produkt . Títo náklady zahŕňajú priamu prácu, priame materiály, spotrebné výrobné zásoby a réžiu závodu. Cena produktu možno považovať aj za náklady práce potrebnej na dodanie služby zákazníkovi.

Okrem toho, čo je príklad nákladov za obdobie?

A náklady na obdobie je akýkoľvek náklady ktoré nie je možné aktivovať do nákladov budúcich období, zásob alebo dlhodobého majetku. A náklady na obdobie je užšie spojená s plynutím času ako s transakčnou udalosťou. Príklady z náklady na obdobie sú: Výdavky na predaj. Náklady na reklamu.

Ako vypočítate náklady na obdobie?

Náklady na obdobie sú náklady ktoré nemožno kapitalizovať v súvahe spoločnosti. Tieto výkazy sú kľúčové pre finančné modelovanie aj účtovníctvo. Súvaha zobrazuje celkové aktíva spoločnosti a spôsob, akým sú tieto aktíva financované, buď prostredníctvom dlhu alebo vlastného imania. Aktíva = pasíva + vlastné imanie.

Odporúča: