Aké sú charakteristické znaky dlhu v porovnaní s vlastným imaním?
Aké sú charakteristické znaky dlhu v porovnaní s vlastným imaním?

Video: Aké sú charakteristické znaky dlhu v porovnaní s vlastným imaním?

Video: Aké sú charakteristické znaky dlhu v porovnaní s vlastným imaním?
Video: Урок немецкого языка #26. Предлоги с Akkusativ и Dativ. 2024, Apríl
Anonim

Rozlíšiť the vlastnosti dlhu ako v porovnaní s vlastným imaním . Dlh : Dlh je čiastka, ktorá je splatná osobe alebo organizácii za sumu finančných prostriedkov, ktoré si požičal. Vlastný kapitál : Vlastný kapitál je vlastnícky podiel akcionárov v korporácii vo forme kmeňových akcií alebo prioritných akcií.

Okrem toho, čo je lepší kapitál alebo dlh?

Vlastníctvo akcií spoločnosti dáva investorovi pozíciu vlastníka. Poskytujú tiež výnosy porazené infláciou v dlhodobom horizonte. Investícia do dlh je lepšie pri krátkodobých investíciách povedzme 5 rokov alebo menej, zatiaľ čo investícia do vlastný kapitál je lepšie z dlhodobého hľadiska.

Prečo je dlh považovaný za najlacnejší zdroj financií? Dlh je vždy lacnejší zdroj financií z nasledujúcich dôvodov. a) Daňové zvýhodnenie: Firma získa daňovú výhodu z úrokovej zložky, ktorá je vyplatená veriteľovi. Dividendy držiteľom kmeňových akcií nie sú daňovo odpočítateľné.

Vzhľadom na to, čo je rizikovejší dlh alebo vlastný kapitál?

Začína to tým, že vlastný kapitál je rizikovejšie než dlh . Pretože spoločnosť má spravidla nelegálnu povinnosť vyplácať dividendy bežným akcionárom, títo akcionári chcú určitú mieru návratnosti. Dlh je veľmi málo riskantné pre investora, pretože firma je zo zákona povinná zaplatiť.

Aké sú dve hlavné formy dlhového financovania?

Dlhové financovanie pochádza dva zdroje: predaj dlhopisov a pôžičky od jednotlivcov, bánk a iných finančných inštitúcií. Dlhopisy môžu byť zaistené niektorými forma zaistené alebo nezabezpečené.

Odporúča: