Prečo je dôležité triediť náklady na náklady na produkt a náklady na obdobie?
Prečo je dôležité triediť náklady na náklady na produkt a náklady na obdobie?

Video: Prečo je dôležité triediť náklady na náklady na produkt a náklady na obdobie?

Video: Prečo je dôležité triediť náklady na náklady na produkt a náklady na obdobie?
Video: POZOR❗ AKO VARIŤ CHUTNÉ PLNENÉ ZELENINY. Recepty z Murata. 2024, Apríl
Anonim

Prečo je rozdiel medzi dôležité sú náklady na produkt a náklady na obdobie ? Rozdiel medzi náklady na produkt a náklady na obdobie je dôležité na: Správne meranie čistého zisku spoločnosti počas obdobia uvedeného vo výkaze ziskov a strát a. Nahlásiť správne náklady zásob v súvahe.

Aký je teda rozdiel medzi nákladmi na produkt a nákladmi za obdobie?

Kľúč rozdiel medzi nákladmi na produkt a nákladmi za obdobie je to tak? náklady na výrobok vznikajú len vtedy, ak Produkty sú získané alebo vyrobené a náklady na obdobie sú spojené s plynutím času. Príklady náklady na výrobok sú priamy materiál, priama práca a pridelená réžia závodu.

Okrem toho, prečo sú náklady na obdobie dôležité? Príklady náklady na obdobie zahŕňajú nájomné, kancelárske potreby, mzdy a náklady na marketing a reklamu. Oddeliť tieto výdavky je veľmi dôležité do podnikania. Pochopenie Náklady na obdobie alebo SG&A je rozhodujúce pre výpočet mesačných nákladov a výpočet požadovaných požiadaviek na najvyššie príjmy.

Okrem toho, prečo záleží na tom, či sú náklady nákladom na skladovateľný produkt alebo nákladom za obdobie?

The náklady na výrobok priamych materiálov, priamej práce a výrobnej réžie sú tiež „ inventabilný náklady , keďže tieto sú nevyhnutné náklady výroby Produkty . Ako výsledok, náklady na obdobie nemožno priradiť k Produkty alebo do náklady zásob.

Prečo sa určité náklady označujú ako náklady na produkt?

Skrátka akékoľvek náklady vzniknuté v procese nadobúdania resp výroby a výrobok sú uvažované náklady na produkt . Náklady na produkt sa často považujú za zásoby a sú uvedené na inventarizáciu náklady pretože tieto náklady sa používajú na ocenenie zásob.

Odporúča: