Obsah:

Sú dane z nehnuteľností produktom alebo nákladmi za obdobie?
Sú dane z nehnuteľností produktom alebo nákladmi za obdobie?

Video: Sú dane z nehnuteľností produktom alebo nákladmi za obdobie?

Video: Sú dane z nehnuteľností produktom alebo nákladmi za obdobie?
Video: Ekonomika podniku: Nákladové funkce 4 - Mezní náklady 2024, Apríl
Anonim

Predajné a administratívne náklady sú náklady na obdobie . Nepriame materiály použité v produkt sú variabilnou réžiou náklady . Ostatný náklady na produkt sú materiály používané v Produkty , pôrod náklady pracovníkov montážnej linky, použité továrenské potreby, daň z majetku na továrni a továrenské služby.

Sú potom platy nákladom produktu alebo obdobia?

Náklady na obdobie sú to náklady zaznamenané ako an výdavok v obdobie vznikajú. Náklady na predaj, ako je predaj platy , provízie z predaja a doručenie výdavok a všeobecné a administratívne výdavky, ako napr platy a odpisy kancelárskeho vybavenia náklady na obdobie.

Sú tiež dane z nehnuteľností variabilnými nákladmi? Príklady pevných náklady zahŕňajú nájomné/hypotéku, poistenie, platy, platby úrokov, daň z majetku a odpisy/amortizácia. Na rozdiel od pevných náklady , variabilné náklady zvýšiť alebo znížiť s vašou podnikateľskou aktivitou. Tieto sú tiež a premenné náklady pretože suma, ktorú zaplatíte na poplatkoch obchodníka, závisí od vášho predaja.

Tiež je potrebné vedieť, aký je rozdiel medzi nákladmi na produkt a nákladmi za obdobie?

Kľúč rozdiel medzi nákladmi na produkt a nákladmi za obdobie je to? náklady na produkt vznikajú len vtedy, ak Produkty sú získané alebo vyrobené a náklady na obdobie sú spojené s plynutím času. Príklady náklady na produkt sú priamy materiál, priama práca a pridelená réžia závodu.

Aké sú príklady nákladov za obdobie?

Príklady nákladov za obdobie sú:

  • Výdavky na predaj.
  • Náklady na reklamu.
  • Cestovné a náklady na zábavu.
  • provízie.
  • Výdavky na odpisy.
  • Všeobecné a administratívne výdavky.
  • Výkonné a administratívne platy a benefity.
  • Prenájom kancelárie.

Odporúča: