Čo znamená Jidoka?
Čo znamená Jidoka?

Video: Čo znamená Jidoka?

Video: Čo znamená Jidoka?
Video: Peter Cmorik - Co to znamena? 2024, Smieť
Anonim

Jidoka alebo Autonómia znamená „inteligentná automatizácia“alebo „humanizovaná automatizácia“. V praxi to znamená že automatizovaný proces si je dostatočne „vedomý“sám seba, takže bude: Zisťovať poruchy procesu alebo chyby produktu. Zastaviť sa. Upozornite operátora.

Tiež sa pýtali, čo je Jidoka v štíhlom?

Podľa definície, Jidoka je a Lean metóda, ktorá je široko používaná vo výrobe a vývoji produktov. Tiež známy ako autonomizácia, je to jednoduchý spôsob, ako ochrániť vašu spoločnosť pred dodávaním produktov nízkej kvality alebo chýb vašim zákazníkom a zároveň sa snažiť udržať svoj čas takt.

Následne je otázkou, čo znamená Autonomácia vysvetliť na príkladoch? Autonómia opisuje vlastnosť konštrukcie stroja, ktorá ovplyvňuje princíp jidoka (???) používané vo výrobnom systéme Toyota (TPS) a štíhlej výrobe. Dá sa opísať ako „inteligentná automatizácia“alebo „automatizácia s ľudským dotykom“.

Jednoducho, čo je Jidoka a Poka Yoke?

Poka Yoke je vec. Jidoka je pojem. A poka jarmo je zariadenie alebo nastavenie, ktoré znemožňuje ľudskému prepojeniu so strojom alebo produktom urobiť chybu/chybu. Jidoka sa vzťahuje na celkovú koncepciu kvality budovy pri zdroji prostredníctvom autonómie.

Čo znamená Andon?

??? alebo ???? alebo ??) je výrobný termín odkazujúci na systém na upozorňovanie manažmentu, údržby a iných pracovníkov na problém s kvalitou alebo procesom. Upozornenie môže byť aktivované manuálne pracovníkom pomocou sťahovacej šnúrky alebo tlačidla alebo môže byť aktivované automaticky samotným výrobným zariadením.

Odporúča: