Je Jidoka štíhly nástroj?
Je Jidoka štíhly nástroj?

Video: Je Jidoka štíhly nástroj?

Video: Je Jidoka štíhly nástroj?
Video: Забытый РЕЦЕПТ 90 х годов. В Советское время эта выпечка была на столе в каждом доме 2024, Smieť
Anonim

Podľa definície, Jidoka je a Lean metóda, ktorá je široko používaná vo výrobe a vývoji produktov. Tiež známy ako autonomizácia, je to jednoduchý spôsob, ako ochrániť vašu spoločnosť pred dodávaním produktov nízkej kvality alebo chýb vašim zákazníkom a zároveň sa snažiť udržať svoj čas takt.

Otázkou tiež je, čo je Heijunka v lean?

Heijunka (hi-JUNE-kuh) je japonské slovo pre vyrovnávanie. Je súčasťou chudý metodika zlepšovania procesov, ktorá pomáha organizáciám prispôsobiť sa nepredvídateľným vzorcom dopytu zákazníkov a eliminovať výrobné plytvanie vyrovnaním typu a množstva produkcie počas pevne stanoveného časového obdobia.

Podobne, čo sú štíhle nástroje? Lean výroba využíva mnohé štíhle nástroje zlepšiť produkciu a efektivitu tým, že z každého zdroja vyťažíme maximum. Kaizen, 5S, Kanban, Value Stream Mapping a Focus PDCA však patria medzi najužitočnejšie štíhle nástroje.

Čo potom znamená Jidoka v angličtine?

Jidoka alebo Autonómia znamená „inteligentná automatizácia“alebo „humanizovaná automatizácia“. V praxi to znamená že automatizovaný proces si je dostatočne „vedomý“sám seba, takže bude: Zisťovať poruchy procesu alebo chyby produktu. Zastaviť sa.

Čo je to Jidoka a Poka Yoke?

Poka Yoke je vec. Jidoka je koncept. A poka jarmo je zariadenie alebo zariadenie, ktoré znemožňuje ľudskému rozhraniu so strojom alebo výrobkom urobiť chybu/chybu. Jidoka odkazuje na celkový koncept kvality budovy pri zdroji prostredníctvom autonómie.

Odporúča: