Čo je to Jidoka systém?
Čo je to Jidoka systém?

Video: Čo je to Jidoka systém?

Video: Čo je to Jidoka systém?
Video: Jidoka 2024, Smieť
Anonim

Jidoka je princíp štíhlej výroby, ktorý zabezpečuje, že kvalita je automaticky zabudovaná do výrobného procesu. Známy je najmä z produkcie Toyoty systému a bol vyvinutý japonským priemyselným dizajnérom Shingeo Shingo na začiatku 20. storočia.

Jednoducho, čo znamená Jidoka v angličtine?

Jidoka alebo Autonómia znamená „inteligentná automatizácia“alebo „humanizovaná automatizácia“. V praxi to znamená že automatizovaný proces si je dostatočne „vedomý“sám seba, takže bude: Zisťovať poruchy procesu alebo chyby produktu. Zastaviť sa.

Okrem toho, je Jidoka štíhly nástroj? Podľa definície, Jidoka je a Lean metóda, ktorá je široko používaná vo výrobe a vývoji produktov. Tiež známy ako autonomizácia, je to jednoduchý spôsob, ako ochrániť vašu spoločnosť pred dodávaním produktov nízkej kvality alebo chýb vašim zákazníkom a zároveň sa snažiť udržať svoj čas takt.

Možno sa tiež opýtať, čo je Andon systém?

??? alebo ???? alebo ??) je výrobný termín odkazujúci na a systému upozorniť manažment, údržbu a iných pracovníkov na problém s kvalitou alebo procesom. Upozornenie môže byť aktivované manuálne pracovníkom pomocou sťahovacej šnúrky alebo tlačidla alebo môže byť aktivované automaticky samotným výrobným zariadením.

Čo je to Jidoka a Poka Yoke?

Poka Yoke je vec. Jidoka je koncept. A poka jarmo je zariadenie alebo zariadenie, ktoré znemožňuje ľudskému rozhraniu so strojom alebo výrobkom urobiť chybu/chybu. Jidoka odkazuje na celkový koncept kvality budovy pri zdroji prostredníctvom autonómie.

Odporúča: