Čo je súbor DTO?
Čo je súbor DTO?

Video: Čo je súbor DTO?

Video: Čo je súbor DTO?
Video: Data Transfer Object DTO паттерн зачем? 2024, Smieť
Anonim

DTO (Data Transfer objects) je dátový kontajner na presúvanie dát medzi vrstvami. Nazývajú sa tiež prenosové objekty. DTO slúži len na odovzdávanie údajov a neobsahuje žiadnu obchodnú logiku. Majú len jednoduché nastavovače a getry. Nižšie je napríklad trieda Entity alebo business class.

Otázkou tiež je, aké je využitie DTO?

Objekt prenosu údajov ( DTO ), predtým známy ako hodnotové objekty alebo VO, je návrhový vzor používaný na prenos údajov medzi softvérom aplikácie subsystémy. DTO sa často používajú v spojení s objektmi prístupu k údajom na získavanie údajov z databázy.

Možno sa tiež opýtať, čo znamená DTO? objekt prenosu údajov

Tiež vedieť, čo je model DTO?

Objekt prenosu údajov ( DTO ) je objekt určený na prenos údajov, napríklad medzi klientom a serverom alebo medzi používateľským rozhraním a doménovou vrstvou. Niekedy a DTO možno považovať za anémiu Model . DTO sa väčšinou používajú mimo šesťuholníka v podávacom mechanizme.

Aký je rozdiel medzi DTO a modelom?

programovanie POJO Model umožňuje používať rovnaký objekt ako vaša doména, DTO a model objekty - v podstate vám nebudú implementované žiadne cudzie rozhrania, ktoré sa budú vzťahovať iba na jednu vrstvu, ale nebudú sa vzťahovať na ostatné. A DTO = je objekt, ktorý nesie dáta medzi procesy.

Odporúča: