Ako vypočítate hrubú primárnu produktivitu?
Ako vypočítate hrubú primárnu produktivitu?

Video: Ako vypočítate hrubú primárnu produktivitu?

Video: Ako vypočítate hrubú primárnu produktivitu?
Video: Ako nebyť lenivý - 5 Tipov ako zvýšiť svoju produktivitu 2024, Smieť
Anonim

Výpočet hrubej primárnej produktivity : ? Hrubá primárna produktivita (GPP) je celkové množstvo uhlíka, ktoré organizmy fixovali počas určitého časového obdobia. Ak to chcete určiť pre svoju vzorku, odčítajte tmavú fľašu DO od hodnôt svetlej DO a potom ju vydeľte časom (zvyčajne v dňoch).

Tiež, ako vypočítate hrubú produktivitu?

Vydeľte svoju výrobnú hodnotu množstvom energie, ktorú do nej vložíte. Napríklad 10 000 jednotiek vyrobených za mesiac s použitím 400 kilowatthodín znamená, že vydelíte 10 000 číslom 400 a získate číslo 25. To znamená, že ste zarobili 25 jednotiek na kilowatthodinu. Sledujte svoje hrubý energie produktivita.

Podobne, aká je hrubá primárna produktivita? Hrubá primárna produktivita je množstvo uhlíka fixovaného počas fotosyntézy všetkými producentmi v ekosystéme. Veľkú časť využitej energie však spotrebujú metabolické procesy producentov (dýchanie).

Niekto sa môže tiež opýtať, ako vypočítate hrubú a čistú primárnu produktivitu?

Čistá primárna produktivita (JE), resp výroby rastlinnej biomasy sa rovná všetkému uhlíku, ktorý vegetácia absorbuje prostredníctvom fotosyntézy (tzv Hrubá primárna produkcia alebo GPP) mínus uhlík, ktorý sa stráca pri dýchaní.

Ktorý biom má najvyššiu primárnu produktivitu?

Ako by ste mohli očakávať, pozemský bióm s najvyššou úrovňou primárnej produktivity je biom tropického dažďového pralesa s približne 2 200 gramami biomasy na meter štvorcový za rok. The tropický sezónne lesy tiež spadajú do rozsahu vysokej primárnej produktivity.

Odporúča: