Obsah:

Ako vypočítate konečné zásoby v maloobchode?
Ako vypočítate konečné zásoby v maloobchode?

Video: Ako vypočítate konečné zásoby v maloobchode?

Video: Ako vypočítate konečné zásoby v maloobchode?
Video: ÚČETNICTVÍ live: ZÁSOBY - oceňování přírůstků a úbytků zásob, charakteristika způsobu A a způsobu B 2024, Apríl
Anonim

Pochopenie Maloobchodný inventár Metóda

The maloobchodný inventár metóda vypočíta ukončenie inventúry hodnotu súčtom hodnoty tovaru, ktorý je k dispozícii na predaj, vrátane začiatok inventarizácie a akékoľvek nové nákupy z inventár . Celkové tržby za dané obdobie sa odpočítajú od tovaru dostupného na predaj.

Keď to vezmete do úvahy, ako vypočítate konečný inventár pomocou maloobchodu?

Ak chcete vypočítať náklady na ukončenie zásob pomocou metódy maloobchodných zásob, postupujte takto:

  1. Vypočítajte percento nákladov na maloobchod, pre ktoré je vzorec (Náklady ÷ Maloobchodná cena).
  2. Vypočítajte náklady na tovar dostupný na predaj, pre ktorý platí vzorec (Náklady na počiatočnú zásobu + náklady na nákupy).

Tiež, čo je metóda maloobchodných zásob? Maloobchodná metóda je technika používaná na odhad hodnoty konca inventár pomocou nákladov na maloobchodné pomer ceny. Určite maloobchodné hodnotu tovaru, ktorý je počas daného obdobia k dispozícii na predaj, pridaním maloobchodné hodnota začiatku inventár a maloobchodné hodnotu zakúpeného tovaru.

Tiež viete, ako vypočítate konečný inventár?

Ukončenie inventúry , hodnota tovaru, ktorý je k dispozícii na predaj na koniec účtovného obdobia, hrá dôležitú úlohu pri vykazovaní finančného stavu spoločnosti a dá sa najlepšie zistiť pomocou rovnica , Začiatok Inventár + Čisté nákupy - náklady na predaný tovar (alebo COGS) = Koniec inventára.

Ako maloobchodník oceňuje svoje zásoby?

Existujú dva spôsoby, ktoré sa používajú, keď a maloobchodník musí určiť hodnotu z jeho inventár . Počas tohto procesu fyzické inventár sa vezmú, všetky položky sa spočítajú, náklady na každú položku sa preberú zo záznamov alebo z cenoviek a z celkovej sumy inventárna hodnota v cene sa počíta.

Odporúča: