Môžu psy užívať CoQ10?
Môžu psy užívať CoQ10?

Video: Môžu psy užívať CoQ10?

Video: Môžu psy užívať CoQ10?
Video: Коэнзим Q10 польза для организма, как принимать? Тормозим старение! 2024, Apríl
Anonim

Harveyho Koenzým Q10 pre psov Doplnok je antioxidačný doplnok používaný na podporu kardiovaskulárneho systému psy ktoré majú 6+ rokov. Koenzým Q10 je zlúčenina vyrobená prirodzene v tele, ktorá sa používa na rast buniek a na ochranu buniek pred poškodením.

Okrem toho, koľko CoQ10 by som mal svojmu psovi dať?

Veľa Holistickí veterinári odporúčajú používať 1 mg na libru telesnej hmotnosti denne, čo je veľa vyššie, ako je obvyklé odporúčané dávka 15-30 mg na zviera za deň. CoQ-10 je drahý doplnok pre väčšie psy pri použití v dávkovanie 1 mg na libru za deň.

Za druhé, môže byť CoQ10 toxický? Koenzým Q10 ( CoQ10 ) je prirodzene sa vyskytujúca zložka prítomná v živých bunkách. Publikované správy týkajúce sa štúdií bezpečnosti to naznačujú CoQ10 má nízke toxicita a robí nevyvoláva u ľudí závažné nežiaduce účinky.

Tu je CoQ10 v poriadku pre psov?

CoQ10 je najviac koncentrovaný v mitochondriách, časti buniek, ktoré produkujú energiu. Srdce a pečeň obsahujú viac mitochondrií na bunku ako ostatné časti tela, a preto ich obsahuje najviac CoQ10 . In psy , je najrozšírenejšie predpisovaný pre kongestívne zlyhanie srdca a ochorenie ďasien.

Aké sú vedľajšie účinky CoQ10?

Aj keď väčšina ľudí dobre znáša koenzým Q10, môže spôsobiť mierne vedľajšie účinky vrátane podráždenia žalúdka, straty chuti do jedla, nevoľnosť , vracanie a hnačka . U niektorých ľudí môže spôsobiť alergické kožné vyrážky. Môže tiež znížiť krvný tlak, preto si starostlivo skontrolujte krvný tlak, ak máte veľmi nízky krvný tlak.

Odporúča: