Aký je rozdiel medzi jednoduchým úročením a zloženým úročením?
Aký je rozdiel medzi jednoduchým úročením a zloženým úročením?

Video: Aký je rozdiel medzi jednoduchým úročením a zloženým úročením?

Video: Aký je rozdiel medzi jednoduchým úročením a zloženým úročením?
Video: JEDNODUCHÉ a ZLOŽENÉ ÚROKOVANIE - aké sú ROZDIELY? 2024, Smieť
Anonim

Jednoduchý záujem je záujem platba sa počíta len zo sumy istiny; keďže zložený úrok je záujem vypočítané z istiny aj zo všetkých predtým akumulovaných záujem . Čím vyššia je miera záujem , tým rýchlejšie vklad rastie.

Podobne sa ľudia pýtajú, aký je rozdiel medzi jednoduchým úrokom a zloženým úrokom?

The záujem , typicky vyjadrené v percentách, môže byť buď jednoduché alebo zložené . Jednoduchý záujem je založená na výške istiny pôžičky alebo vkladu, pričom zložený úrok je založená na sume istiny a záujem ktorá sa na ňom hromadí v každom období.

Podobne, ktorý popisuje rozdiel medzi jednoduchým a zloženým? Jednoduché z malých, krátkodobých pôžičiek sa platí úrok, pričom zlúčenina úroky sa platia za veľké, dlhodobé pôžičky. Jednoduché z veľkých dlhodobých pôžičiek sa platí úrok zlúčenina z malých krátkodobých pôžičiek sa platí úrok.

Aký je tiež rozdiel medzi jednoduchým úrokom a zloženým úrokom Prečo skončíte s väčším počtom peňazí v kvizlete so zloženým úrokom?

Jednoduchý záujem zarába viac peňazí než zložený úrok rovnakou sadzbou za rovnakú sumu z čas. Jednoduchý záujem sa zarobí len na pôvodnej istine investície. Iba zložený úrok zarába rovnako záujem sumu každý rok. Iba jednoduchý záujem využíva čas v jeho vzorec.

Čo znamená zložený úrok?

Zložený úrok je pridanie záujem na sumu istiny úveru alebo vkladu, alebo inými slovami, záujem na záujem . to je výsledkom reinvestovania záujem , skôr ako to vyplatiť, takže záujem v nasledujúcom období sa potom zarobí na sume istiny plus predtým akumulované záujem.

Odporúča: