Aké sú rozdiely medzi jednoduchým a viacnásobným získavaním zdrojov, čo je lepšie prečo?
Aké sú rozdiely medzi jednoduchým a viacnásobným získavaním zdrojov, čo je lepšie prečo?

Video: Aké sú rozdiely medzi jednoduchým a viacnásobným získavaním zdrojov, čo je lepšie prečo?

Video: Aké sú rozdiely medzi jednoduchým a viacnásobným získavaním zdrojov, čo je lepšie prečo?
Video: SEKTY - PODRAZ OD VEDOMIA 2024, Smieť
Anonim

Jediné získavanie zdrojov môže zvýšiť vystavenie firmy riziku (napr. zlyhanie dodávateľa), ale zároveň viacnásobné získavanie zdrojov predstavuje vyššie počiatočné a priebežné náklady v dôsledku potreby riadenia viac ako jeden dodávateľ.

Aké sú výhody viacerých zdrojov?

Viacnásobné - získavanie zdrojov môže poskytnúť niekoľko ďalších výhod spoločnostiam, ktoré si zvolia túto stratégiu: Vyvolanie konkurencie medzi predajcami. Zníženie nákladov a zlepšenie kvality servisných zmlúv. Umožnenie poskytovateľom IT inovovať a spolupracovať.

Okrem vyššie uvedeného, aké sú nevýhody jediného zdroja? Nevýhody Single Sourcing V období obmedzenej ponuky môže byť kupujúci v a nevýhoda v možnosti požiadať iných dodávateľov o prijatie objednávok. Iní dodávatelia môžu stratiť záujem o súťaž o podnikanie, ak vidia, že situácia jediného zdroja bude pravdepodobne pretrvávať.

Tiež viete, aký je účel jediného zdroja?

V dnešnej dobe jediným zdrojom je široko používaný, pretože má svoje vlastné výhody. Jediné získavanie zdrojov ponúka rôzne výhody, ako sú minimálne odchýlky v kvalite produktu alebo služby, lepšia optimalizácia dodávateľského reťazca, nižšie výrobné náklady a vytváranie lepšej hodnoty pre zákazníkov a zainteresované strany.

Čo je multisourcing v obstarávaní?

Viacnásobné zdroje je nákupná politika využívajúca dvoch alebo viacerých alebo dokonca mnohých dodávateľov na nákup určitých komponentov, produktov, skupín produktov alebo služieb. Kľúčové výhody Viacnásobné zdroje v porovnaní so Single Sourcing patrí: Nízka závislosť dodávateľov. Šírenie rizík. Podporuje cenovú konkurenciu.

Odporúča: