Sú hypotéky s nastaviteľnou sadzbou dobrý nápad?
Sú hypotéky s nastaviteľnou sadzbou dobrý nápad?

Video: Sú hypotéky s nastaviteľnou sadzbou dobrý nápad?

Video: Sú hypotéky s nastaviteľnou sadzbou dobrý nápad?
Video: Refinancování hypotéky - postup a tipy 2024, Apríl
Anonim

Zjavná výhoda an nastaviteľné - sadzba hypotéky je, že prinášajú nižší úrok sadzby počas stanoveného obdobia úver . V čase písania článku najnižšia sadzba inzerované na majore hypotéku miesto za 5/1 ARM bola približne 3,2 % v porovnaní s a sadzba 3,9 % pri fixácii na 30 rokov úver.

Prečo by ste chceli hypotéku s nastaviteľnou sadzbou?

Výhody an nastaviteľné - sadzba hypotéky Funkcia nižšia sadzba a predčasnou platbou v úver termín. Keďže veritelia môžu pri kvalifikovaní dlžníkov zvážiť nižšiu platbu, ľudia si môžu kúpiť drahšie domy ako inak mohol kúpiť. Umožnite dlžníkom využiť pád sadzby bez refinancovania.

Po druhé, majú hypotéky s nastaviteľnou sadzbou zmysel? Takmer v každom prípade budú výrazne nižšie ako štandardné 30-ročné fixné sadzba hypotéky . To preto, že tieto sadzby platí len na krátke časové obdobie – zvyčajne výrazne stúpa po období s týmto nižším sadzba.

Po druhé, aké sú riziká hypotéky s nastaviteľnou sadzbou?

Hlavný dôvod na zváženie hypotéky s nastaviteľnou sadzbou je, že môžete skončiť s nižšou mesačnou splátkou. Banka vás (zvyčajne) odmení nižšou iniciálou sadzba pretože beriete riziko ten záujem sadzby môže v budúcnosti narásť.

Čo je lepšia hypotéka s pevnou alebo nastaviteľnou sadzbou?

Rozdiel medzi a pevne stanovena sadzba a hypotéka s nastaviteľnou sadzbou je to, pre pevné sadzby záujem sadzba je nastavený pri čerpaní úveru a nezmení sa. S an hypotéka s nastaviteľnou sadzbou , záujem sadzba môže ísť hore alebo dole. Mnoho ARM bude začínať na nižšom úroku sadzba než hypotéky s pevnou úrokovou sadzbou.

Odporúča: