Čo znamená produkčná funkcia?
Čo znamená produkčná funkcia?

Video: Čo znamená produkčná funkcia?

Video: Čo znamená produkčná funkcia?
Video: Mgr. Cyril Adamuščín, PhD. – Plochá či guľatá? | Plochá Zem 2024, Apríl
Anonim

V ekonómii a produkčná funkcia súvisí s fyzickým výstupom a výroby procesu na fyzické vstupy alebo faktory výroby . to je matematický funkciu ktorý sa týka maximálneho množstva výstupu, ktorý možno získať z daného počtu vstupov – všeobecne kapitálu a práce.

Ak vezmeme do úvahy toto, aká je produkčná funkcia a jej význam?

Jeden dôležité účel produkčná funkcia je riešiť alokačnú efektívnosť pri využívaní faktorových vstupov v výroby a výsledné rozdelenie príjmov na tieto faktory, pričom sa abstrahuje od technologických problémov dosahovania technickej efektívnosti, ako by to mohol inžinier alebo profesionálny manažér

Okrem vyššie uvedeného, na čom závisí produkčná funkcia? The produkčná funkcia firmy záleží na stav techniky. Preto úroveň výstupu (Q), záleží na množstvo rôznych vstupov (L, C, N), ktoré má firma k dispozícii. V najjednoduchšom prípade, keď existujú iba dva vstupy, práca (L) a kapitál (C) a jeden výstup (Q), produkčná funkcia sa stáva.

Následne je otázkou, čo je produkčná funkcia a jej typy?

REKLAMY: Produkčná funkcia je matematická reprezentácia vzťahu medzi fyzickými vstupmi a fyzickými výstupmi organizácie. Existujú rôzne typy z produkčné funkcie ktoré možno klasifikovať podľa stupňa substitúcie jedného vstupu druhým.

Aký je rozdiel medzi výrobnou a výrobnou funkciou?

A výroby je čisto inžiniersky koncept. Ak zapojíte v množstvo práce, kapitálu a iných vstupov, ktoré firma používa, produkčná funkcia hovorí, koľko výstupu vyprodukujú tieto vstupy. Produkčné funkcie sú špecifické pre produkt . Rôzne produkty majú rôzne výrobné funkcie.

Odporúča: