Čo je to model služby ITIL?
Čo je to model služby ITIL?

Video: Čo je to model služby ITIL?

Video: Čo je to model služby ITIL?
Video: Что такое ITIL [ПРО ITSM] 2024, Smieť
Anonim

Servisný model . A Servisný model opisuje ako a služby poskytovateľ vytvára hodnotu pre dané portfólio zákazníckych zmlúv spojením dopytu po služby z aktív svojich zákazníkov s služby poskytovateľa služby aktíva.

Čo je týmto spôsobom služba ITIL?

ITIL v3 hovorí „A služby je prostriedkom na poskytovanie hodnoty zákazníkom uľahčovaním výsledkov, ktoré chcú zákazníci dosiahnuť, ale bez vlastníctva špecifických nákladov a rizík.“(V skutočnosti všetci vieme, že predajcovia, ktorí trávia menej času v kancelárii, neznamená viac času so zákazníkmi).

Okrem toho, aké sú 5 aspektov dizajnu služieb? Existuje päť hlavných aspektov dizajnu služieb. Ide o servisné riešenia, zvládanie informačné systémy a nástroje, technológie a zvládanie architektúry a nástrojov, procesy a meracie systémy.

Ako teda definujete model služby?

The definícia z a servisný model je 'a Model to ukazuje ako služby aktíva interagujú s aktívami zákazníkov a vytvárajú hodnotu. servis modely popisujú štruktúru a služby (ako do seba zapadajú konfiguračné položky) a dynamiku služby (činnosti, tok zdrojov a interakcie).

Čo je prechod služby v ITIL?

Prechod služby ITIL pomáha plánovať a riadiť zmenu stavu a služby v jeho životnom cykle. Riadenie rizika pre nové, zmenené a vyradené služby chráni prostredie produktu. To pomáha podniku poskytovať hodnotu sebe a svojim zákazníkom.

Odporúča: