Môžete sekvenovať produkt PCR?
Môžete sekvenovať produkt PCR?

Video: Môžete sekvenovať produkt PCR?

Video: Môžete sekvenovať produkt PCR?
Video: Prečo môžete byť negatívni pri antigénovom teste, ale pozitívni pri PCR? 2024, Smieť
Anonim

Priamy Sekvenovanie z PCR produkty . Je celkom možné priamo sekvencie a PCR produkt bez predchádzajúceho klonovania fragmentu. Priamy PCR sekvenovanie je zriedka úspešný, pokiaľ vy stráviť nejaký čas tým, že to zabezpečíte vy nespadajú do jeden z mnohých pascí.

Čo je týmto spôsobom sekvenčná PCR?

Priamy Sekvenovanie z PCR Produkty. Musíte odstrániť všetky PCR priméry a neinkorporované nukleotidy pred produktom zoradené . Sekvenovanie používa iba jeden základný náter namiesto dvoch použitých v PCR . Ak neodstránite oba primery, dostanete dva sekvencie navrstvené na seba, ktoré nie sú čitateľné.

Podobne, môžem použiť PCR primery na sekvenovanie? PCR priméry sú určené pre PCR amplifikáciou na získanie amplikónu. Sekvenčné priméry sú použité do sekvencie fragment DNA a odhaliť jeho DNA sekvencie identifikovať. 4. Dve PCR priméry sú potrebné v a PCR reakcia (zvyčajne); len jeden sekvenačný primér sa pridáva k a sekvenovanie reakciu.

Vzhľadom na to, ako testujete produkty PCR?

Detekcia a analýza PCR produkty . The produkt z a PCR by mal byť fragment alebo fragmenty DNA definovanej dĺžky. Na detekciu amplifikovaných sekvencií možno použiť mnoho techník (pozri tabuľku). Najjednoduchšou a bežne používanou technikou je elektroforéza PCR produkt na agarózovom géli s EtBr (etídium bromid).

Prečo je potrebné pred sekvenovaním purifikovať produkty PCR?

Prečistenie DNA z a PCR reakcia je typicky potrebné pre následné použitie a uľahčuje odstránenie enzýmov, nukleotidov, primerov a zložiek pufrov.

Odporúča: