Ako funguje ubikvitínový systém v bunkách?
Ako funguje ubikvitínový systém v bunkách?

Video: Ako funguje ubikvitínový systém v bunkách?

Video: Ako funguje ubikvitínový systém v bunkách?
Video: V-systém uvádí: WiFi konvektory ADAX (Android) 2024, Smieť
Anonim

The ubikvitín - proteazóm systém je zodpovedný za degradáciu väčšiny intracelulárnych proteínov, a preto hrá zásadnú regulačnú úlohu v kritickom stave bunkový procesy vrátane bunka progresia cyklu, proliferácia, diferenciácia, angiogenéza a apoptóza.

Ako týmto spôsobom funguje ubikvitínový systém?

The ubikvitínový systém zahŕňa enzýmy potrebné na katalyzovanie pripojenia ubikvitín na substráty, ako aj na proteíny, ktoré sa viažu na ubikvitinovaný proteíny, ktoré ich vedú k ich konečnému osudu. Pozoruhodné je, že viaceré aspekty biotických a abiotických reakcií na stres vyžadujú, resp sú modulovaný, ubikvitinácia.

aká je úloha ubikvitínu? Ubikvitinácia ovplyvňuje bunkový proces reguláciou degradácie proteínov (cez proteazóm a lyzozóm), koordináciou bunkovej lokalizácie proteínov, aktiváciou a inaktiváciou proteínov a moduláciou interakcií proteín-proteín.

Čo je tu ubikvitínový proteazómový systém?

The ubikvitín / Proteazómový systém (UPS) je vysoko regulovaný mechanizmus degradácie a premeny intracelulárnych proteínov. Spoločným pôsobením série enzýmov sú proteíny označené proteazomálny degradácia spojením s polypeptidovým kofaktorom, ubikvitín.

Kde sa v bunke vyskytuje ubikvitinácia?

The ubikvitín -proteazómový systém existuje v cytoplazme aj v jadre a je zodpovedný za degradáciu mnohých bunkových proteínov s krátkou životnosťou. Ubikvitinácia cieľového proteínu nastať na e-aminoskupine vnútorného lyzínu alebo na N-konci proteínu označeného na deštrukciu.

Odporúča: