Obsah:

Na čo sa používa COB na stavbu?
Na čo sa používa COB na stavbu?

Video: Na čo sa používa COB na stavbu?

Video: Na čo sa používa COB na stavbu?
Video: Простой способ очистить инструмент от старого раствора. 2024, Smieť
Anonim

Cob , cobb alebo clom (vo Walese) je prirodzený budova materiál vyrobený z podložia, vody, vláknitého organického materiálu (zvyčajne slamy) a niekedy vápna. To môže byť použité na vytváranie umeleckých a sochárskych foriem a jeho využitie v posledných rokoch oživuje prírodná budova a hnutiami udržateľnosti.

Otázkou tiež je, ako dlho vydržia stavby klasov?

Najstarší klasový dom, ktorý ešte stojí, je 10 000 rokov starý. Kôs je pevný, odolný a domčeky z klasov by mali stáť navždy, pokiaľ je ich strecha udržiavaná a o nehnuteľnosť sa správne stará.

Podobne, aký je rozdiel medzi adobe a cob? Cob je len jednou z mnohých metód výstavby zo surovej zeminy, najbežnejšieho stavebného materiálu na svete. Najzákladnejšie rozdiel je to? adobe sa formuje do pravouhlých tehál, ktoré sa sušia v slnko pred použitím, kým klas je postavená na mokro.

Tiež sa pýtate, ako robíte klas?

Cob Klady a zápory

  1. Pros.
  2. Zápory.
  3. Pripravte zmes. Cob je zmes približne 1 dielu hliny, 4 dielov piesku a 1 dielu slamy.
  4. Vybudovať základ. Steny z klasov sú ťažšie ako tie, ktoré sú vyrobené z ľahkého dreva.
  5. Zmiešať.
  6. Stavať a vyrezávať.
  7. Omietka.
  8. Udržiavať.

Je klas dobrý izolant?

Cob má skvelé tepelná hmota, ale chudobná izolácia hodnotu. Vo veľmi chladnom počasí, najmä keď dlho nesvieti slnko, cez ne stratíte veľa tepla klas steny. Efektívnejším prístupom by bolo vytvoriť väčšinu vonkajších stien z viacerých izolačné materiál, ako je balík slamy.

Odporúča: