Ako vypočítate percento obchodnej zľavy?
Ako vypočítate percento obchodnej zľavy?

Video: Ako vypočítate percento obchodnej zľavy?

Video: Ako vypočítate percento obchodnej zľavy?
Video: HODNOTA, PERCENTÁ, ZÁKLAD - pomôcka na riešenie príkladov 2024, Smieť
Anonim

Ak zľava je a percentá , vy vypočítať na trhová zľava prevedením percentá na desatinné miesto a vynásobením tohto desatinného miesta uvedenou cenou. Ak predajca nakupuje položky v hodnote 1 000 USD za cenu 30 percentuálna zľava , trhová zľava bude 1 000 x 0,3, čo sa rovná 300 USD.

Ako týmto spôsobom vypočítate percentuálnu zľavu na kalkulačke?

Ak tvoj kalkulačka má percento tlačidlo, kalkulácia je nasledovná: 40 x 25 % = 10. Ak váš kalkulačka nemá percento musíte najprv rozdeliť percentá o 100: 25 ÷ 100 = 0,25. Túto odpoveď potom môžete vynásobiť celkom do určiť časť: 0,25 x 40 = 10.

Čo je to typická obchodná zľava okrem vyššie uvedeného? my zvyčajne ponúknite 5-15% trhová zľava , v závislosti od položky a množstva.

Aká je teda priemerná obchodná zľava?

Toto trhová zľava je často okolo 20 % – 30 % z maloobchodnej ceny, takže sedí medzi obchodu a maloobchodná cena. V závislosti od vašich rokovaní sa to môže líšiť.

Čo je obchodná zľava s príkladom?

A trhová zľava je suma, o ktorú výrobca zníži maloobchodnú cenu produktu, keď ho predáva predajcovi, a nie konečnému zákazníkovi. Pre príklad , ABC International ponúka svojim predajcom a trhová zľava . Maloobchodná cena za zelený widget je 2 doláre.

Odporúča: