Ako môžu byť stroje efektívnejšie?
Ako môžu byť stroje efektívnejšie?

Video: Ako môžu byť stroje efektívnejšie?

Video: Ako môžu byť stroje efektívnejšie?
Video: 40 полезных автотоваров с алиэкспресс, которые упростят жизнь любому автовладельцу #8 2024, Smieť
Anonim

Toto môcť možno dosiahnuť znížením plytvaných prenosov energie tak viac vstupnej energie sa užitočne prenesie. Mechanické zariadenia môcť byť zefektívniť prostredníctvom mazania na zníženie trenia medzi pohyblivými časťami a stroj a zvýšiť množstvo odovzdanej užitočnej energie.

Ako môžete zvýšiť efektivitu stroja?

MECHANICKÝ EFEKTÍVNOSŤ =PRACOVNÝ VÝKON/PRACOVNÝ VSTUP X100 Page 2 Č STROJ JE 100 PERCENTUÁLNA ÚČINNOSŤ, ALE ZNÍŽENIE MNOŽSTVA TRENIA V A STROJ JE CESTA K ZVÝŠIŤ JEHO MECHANICKÁ EFEKTÍVNOSŤ.

Okrem vyššie uvedeného, môžu byť stroje efektívnejšie znížením trenia? Účinnosť stroja Výstupná práca je vždy menšia ako vstupná práca, pretože sa používa časť vstupnej práce do prekonať trenie . preto efektívnosť je vždy menej ako 100 percent. Bližšie do 100 percent a účinnosť stroja tým je na tom lepšie zníženie trenia.

Čo navyše znižuje účinnosť stroja?

Efektívnosť rovnica Keďže práca je zmena kinetickej energie, účinnosť stroja môže byť vyjadrené ako percento výstupnej práce delené vstupnou prácou mínus práca stratená trením a teplom. Vynásobte Eff 100%, aby ste získali efektívnosť percentá.

Prečo sú niektoré stroje efektívnejšie ako iné?

Práca, ktorú vydá, sa takmer rovná práci, ktorú dostane, pretože energia spotrebovaná trením je dosť malá. Na iné kladka môže byť relatívne neefektívna v dôsledku značne väčšieho vnútorného trenia. Jednoduché stroje mať vždy účinnosť menej ako 1,0 v dôsledku vnútorného trenia.

Odporúča: