Čo znamená HDP v stálych cenách?
Čo znamená HDP v stálych cenách?

Video: Čo znamená HDP v stálych cenách?

Video: Čo znamená HDP v stálych cenách?
Video: Zeměpis - Co je to hrubý domácí produkt 2024, Smieť
Anonim

Definícia : Hrubý domáci produkt ( HDP) v stálych cenách sa vzťahuje na úroveň hlasitosti HDP . Teoreticky, cena a kvantitatívne zložky hodnoty sú identifikované a cena v základnom období je nahradiť to v prúd obdobie.

Podobne sa môžete pýtať, čo je HDP v stálych cenách?

Reálny hrubý domáci produkt ( HDP ) je miera upravená o infláciu, ktorá odráža hodnotu všetkých tovarov a služieb vyprodukovaných ekonomikou v danom roku, vyjadrené vo východiskovom roku ceny a často sa označuje ako „ konštantný - cena , " "opravená inflácia" HDP alebo " konštantný dolár HDP ."

Tiež, čo sú stále ceny? Stále ceny sú spôsobom merania skutočnej zmeny výstupu. Ako základný rok je zvolený rok. Za každý nasledujúci rok sa výstup meria pomocou cena úroveň základného roka. To vylučuje akúkoľvek nominálnu zmenu produkcie a umožňuje porovnanie skutočne vyrobených tovarov a služieb.

Aký je teda rozdiel medzi HDP v bežných cenách a HDP v stálych cenách?

Definícia: Aktuálne ceny Opatrenia HDP / inflácia/majetok ceny pomocou skutočného ceny všímame si v hospodárstva. Stále ceny prispôsobiť vplyvom inflácie. Použitím stále ceny nám umožňuje merať skutočnú zmenu produkcie (a nielen zvýšenie v dôsledku vplyvov inflácie).

Ako vypočítate konštantu HDP?

Nasledujúci rovnica je zvyknutý vypočítať na HDP : HDP = C + I + G + (X – M) alebo HDP = súkromná spotreba + hrubé investície + vládne investície + vládne výdavky + (export – import). Menovitá hodnota sa mení v dôsledku posunu množstva a ceny.

Odporúča: