Aké hlavné mesto bol kráľ Midas?
Aké hlavné mesto bol kráľ Midas?

Video: Aké hlavné mesto bol kráľ Midas?

Video: Aké hlavné mesto bol kráľ Midas?
Video: midas nGen: решение для расчета и проектирования в области ПГС 2024, Smieť
Anonim

Frygia

Čoho je teda kráľ Midas bohom?

Midas , v gréckej a rímskej legende, a kráľ z Frýgie, známy svojou hlúposťou a chamtivosťou. Podľa mýtu, Midas našiel potulného Silena, satyra a spoločníka boh Dionýza. Za jeho láskavé zaobchádzanie so Silénom Midas bol Dionýzom odmenený želaním.

Okrem toho, ako jedol kráľ Midas? Bol raz a kráľ pomenovaný Midas SZO urobil dobrý skutok pre satyra a splnil mu želanie od Boha vína Dionýza. Na jeho želanie, Midas spýtal sa, že čohokoľvek sa dotkne, zmení sa na zlato. Zobral kúsok jedla, ale nemohol jesť to, lebo sa mu v ruke zmenilo na zlato!

Čím je Midas okrem vyššie uvedeného známy?

d?s/; Grécky: Μίδας) je meno najmenej troch členov kráľovského domu Frýgie. The Najslávnejšie Kráľ Midas je v gréckej mytológii s obľubou spomínaný pre svoju schopnosť premeniť všetko, čoho sa dotkol, na zlato. Toto sa začalo nazývať zlatý dotyk, alebo Midas dotyk.

Ako získal kráľ Midas svoje schopnosti?

Vraj, kým si neuvedomil jeho nevýhody a nevzdal sa ho, Midas mal schopnosť premeniť všetko, čoho sa dotkol, na zlato, dar, ktorý mu dal Dionýz po tom kráľ pomohol najmilovanejšiemu bohovmu spoločníkovi Silenovi.

Odporúča: