Ako robíte koncepčný test?
Ako robíte koncepčný test?
Anonim

Testovanie konceptov overuje váš produkt koncepcie s vaším cieľovým trhom pred spustením.

3 kroky na vytvorenie účinného testu koncepcie

  1. Krok 1: Vyberte si svoj test metodiky.
  2. Krok 2: Navrhnite a vykonajte štúdium.
  3. Krok 3: Identifikujte najsľubnejší produkt koncepcie .

Čo je teda marketingový test konceptu?

Testovanie konceptov (je potrebné odlíšiť od pred- test trhy a test trhy, ktoré možno použiť v neskoršom štádiu výskumu vývoja produktu) je proces využívania prieskumov (a niekedy aj kvalitatívnych metód) na vyhodnotenie prijatia nápadu nového produktu spotrebiteľmi pred uvedením produktu na trh. trhu.

Podobne, prečo je testovanie konceptov dôležité? Testovanie konceptov eliminuje zlé nápady skôr na časovej osi vývoja produktu, aby sa ušetril čas a zdroje. Cesta testovanie konceptov zlepšuje úspech produktu stanovením priorít, hodnotením, identifikáciou a validáciou rôznych atribútov a koncepcie.

Aké sú teda nevýhody testovania konceptov?

Jeden hlavný nevýhodou z test marketing je náklad. Test marketing môže byť podľa Kalifornskej štátnej univerzity Stanislaus drahý. Spoločnosti na to často využívajú cieľové skupiny test ich produkt pojmov alebo nápady na začiatku. A ak produkt zlyhá, môže zostať veľa tovaru.

Čo je test monadického konceptu?

A monadický test je miesto, kde účastníkom výskumu ukážete jeden produkt resp koncepcie v izolácii. To je v rozpore s porovnávaním test , kde dva alebo viac produktov/ pojmov sú zobrazené vedľa seba a porovnávané účastníkmi výskumu.

Odporúča: