Čo je aktívne miesto enzýmu?
Čo je aktívne miesto enzýmu?

Video: Čo je aktívne miesto enzýmu?

Video: Čo je aktívne miesto enzýmu?
Video: Хашлама в казане на костре! Многовековой рецепт от Шефа! 2024, Smieť
Anonim

V biológii, aktívna stránka je oblasť an enzým kde sa molekuly substrátu viažu a podliehajú chemickej reakcii. The aktívna stránka pozostáva zo zvyškov, ktoré tvoria dočasné väzby s podkladom (spoj stránky ) a zvyšky, ktoré katalyzujú reakciu tohto substrátu (katalytické stránky ).

Týmto spôsobom, aké je aktívne miesto enzýmu?

1 Odpoveď . The aktívna stránka je región enzým kde sa molekuly substrátu viažu a podliehajú chemickej reakcii.

Okrem toho, čo je aktívne miesto v biológii? The aktívna stránka sa vzťahuje na špecifickú oblasť an enzým kde sa viaže substrát a prebieha katalýza alebo kde prebieha chemická reakcia. Je to štruktúrny prvok proteínu, ktorý určuje, či je proteín funkčný, keď prechádza reakciou z an enzým.

Podobne mení tvar aktívne miesto enzýmu?

Aktívne Miesta a podmienky prostredia Avšak zvyšovanie alebo znižovanie teploty mimo optimálneho rozsahu môcť ovplyvňujú chemické väzby vo vnútri enzým a zmeniť jeho tvar . Ak enzým mení tvar , aktívna stránka sa už nemusí viazať na príslušný substrát a rýchlosť reakcie bude znížiť.

Aké je alosterické miesto enzýmu?

Niektoré látky viažu enzým v a stránky iné ako aktívne stránky . Toto iné stránky sa nazýva alosterické miesto . The alosterické miesto umožňuje molekulám buď aktivovať, inhibovať alebo vypnúť, enzým činnosť. Tieto molekuly viažu alosterické miesto a zmeniť potvrdenie alebo tvar enzým.

Odporúča: