Ktoré štruktúry umožňujú tok oxidu uhličitého do rastliny?
Ktoré štruktúry umožňujú tok oxidu uhličitého do rastliny?

Video: Ktoré štruktúry umožňujú tok oxidu uhličitého do rastliny?

Video: Ktoré štruktúry umožňujú tok oxidu uhličitého do rastliny?
Video: JAKUBEC:MIMORIADNE❗ NETOLERUJEM KYJEVSKY REŽIM. OČISTA UKRAJINY ZAČALA. 2024, Smieť
Anonim

stomata (Správne! Stomata sú mikroskopické póry umiestnené na povrchu listu, ktoré prepúšťajú oxid uhličitý a kyslík a vodnú paru von.

Ako teda oxid uhličitý vstupuje do rastliny?

Na povrchu listov z rastliny existuje veľké množstvo drobných pórov známych ako stomata alebo stómia. Pre fotosyntézu zelená rastliny vziať oxid uhličitý zo vzduchu. The vstupuje oxid uhličitý listy z rastlina cez prieduchy prítomné na ich povrchu.

Podobne, ako sa CO2 dostane do rastlinného kvízu? Rastliny dostať oxid uhličitý zo vzduchu cez ich listy. The oxid uhličitý difunduje cez malé otvory na spodnej strane listu nazývané stomata. (Jedna z týchto dier je nazývaná stómia.

Ktorá činnosť by tu vyprodukovala najviac emisií oxidu uhličitého?

  • Energia. – Elektrina a teplo (24,9 %) – Priemysel (14,7 %) – Doprava (14,3 %) – Spaľovanie iného paliva (8,6 %) – Prchavé emisie (4 %)
  • Poľnohospodárstvo (13,8 %)
  • Zmena využívania pôdy (12,2 %)
  • Priemyselné procesy (4,3 %)
  • Odpad (3,2 %)

Ako rastliny využívajú CO2?

V procese nazývanom „fotosyntéza“ použitie rastlín energiu slnečného žiarenia na premenu CO2 a vody na cukor a kyslík. The použitie rastlín cukor pre potraviny-potraviny, ktoré sme používať aj keď jeme rastliny alebo zvieratá, ktoré jedli rastliny - a uvoľňujú kyslík do atmosféry.

Odporúča: