Aký je najbežnejší spôsob kontaminácie CSP?
Aký je najbežnejší spôsob kontaminácie CSP?

Video: Aký je najbežnejší spôsob kontaminácie CSP?

Video: Aký je najbežnejší spôsob kontaminácie CSP?
Video: Tenhle pes je 100-krát nebezpečnější než vlk. Musíte vidět, abyste tomu uvěřili... 2024, Apríl
Anonim

Weissfeld a Vance: The najbežnejší mikroorganizmy v kontaminované čisté priestory resp CSP sú druhy Bacillus. Toto je často vidieť v nemocničných lekárňach, ktoré veľa čistia 70% sterilným alkoholom; pracovníci lekární si často neuvedomujú, že druhy Bacillus dokážu prežiť aj v 70% alkohole.

Navyše, čo je najčastejšou príčinou kontaminácie?

Osoba, ktorá sa skladá, je najčastejšou príčinou kontaminácie , nasledovaný kontaminované vybavenie a kontaminované Surový materiál.

Po druhé, aký je najbežnejší zdroj mikrobiálnej kontaminácie v CSP? -vstup do sterilného priestoru na miešanie po obedňajšej prestávke. - porezanie zlomenou ampulkou. -rozliatie 10 ml i.v. penicilínu na ruku.

Podobne, čo je hlavným zdrojom kontaminácie CSP?

_ kontaminácia je hlavným zdrojom kontaminácie CSP. Čistejší vzduch znižuje riziko kontaminácie počas skladanie . Jedenie, pitie a žuvanie žuvačiek sú povolené v oblasti pred začatím práce, ale nie vo vnútri nárazníkovej oblasti obklopujúcej pracovné stoly s laminárnym prúdením vzduchu.

Aká je najčastejšia forma kontaminácie pri práci s parenterálnymi prípravkami?

Naučiť sa tento proces je dôležité, pretože najbežnejší Zdroj kontaminácia v príprava z parenterálne produkty je dotyk kontaminácia zdravotníckym pracovníkom, ktorý neuplatnil správnu aseptickú techniku umývania rúk.

Odporúča: