Čo je SQC a SPC?
Čo je SQC a SPC?

Video: Čo je SQC a SPC?

Video: Čo je SQC a SPC?
Video: SPC против SQC [Статистический контроль процесса #SPC против статистического контроля качества #SQC] 2024, Smieť
Anonim

SQC Proti SPC

Štatistická kontrola kvality ( SQC ) je definovaná ako aplikácia 14 štatistických a analytických nástrojov (7-QC a 7-SUPP) na monitorovanie výstupov procesov (závislé premenné). Štatistická kontrola procesu ( SPC ) je aplikácia rovnakých 14 nástrojov na riadenie procesných vstupov (nezávislé premenné)

Okrem toho, čo je štatistická kontrola kvality SQC?

SQC sa používa na analýzu kvalita problémy a riešiť ich. Štatistická kontrola kvality sa vzťahuje na použitie štatistické metódy monitorovania a udržiavania kvalita produktov a služieb. Všetky nástroje z SQC sú nápomocné pri hodnotení kvalita služieb.

Podobne, čo je graf SQC? SQC (Štatistická kontrola kvality) sa používa na identifikáciu variácií procesu. SQC je zvyčajne znázornený vo formáte známom ako kontrola Graf . Ovládanie Grafy (s kontrolnými limitmi alebo špecifikáciami) na skutočných procesoch rozlišujú medzi náhodnými fluktuáciami údajov a skutočnými posunmi procesov.

Podobne sa môžete opýtať, čo je SPC pri kontrole kvality?

Štatistický proces ovládanie ( SPC ) je metóda kontrola kvality ktorá využíva štatistické metódy na sledovanie a ovládanie proces. Kľúčové nástroje používané v SPC zahrnúť grafy behu, ovládanie grafy, zameranie na neustále zlepšovanie a návrh experimentov.

Aká je úloha SPC pri zlepšovaní kvality?

Štatistická kontrola procesu ( SPC ) je filozofia optimalizácie zameraná na používanie rôznych štatistických nástrojov neustále zlepšovanie procesov . Úzko spojené s celkovým počtom kvalita filozofia manažmentu (TQM), SPC pomáha firmám zvyšovať ziskovosť zlepšovanie procesu a produkt kvalita.

Odporúča: