Obsah:

Na čo sa Sipoc používa?
Na čo sa Sipoc používa?

Video: Na čo sa Sipoc používa?

Video: Na čo sa Sipoc používa?
Video: Инструмент S.I.P.O.C. 2024, Smieť
Anonim

A SIPOC diagram je nástroj použité tím, aby identifikoval všetky relevantné prvky projektu zlepšenia procesu pred začatím práce. Pomáha definovať komplexný projekt, ktorý nemusí mať dobrý rozsah, a zvyčajne sa používa vo fáze merania metodiky Six Sigma DMAIC (definovať, merať, analyzovať, zlepšovať, kontrolovať).

Podobne sa možno pýtať, na čo sa Sipoc primárne používa?

Pri zlepšovaní procesov a SIPOC (niekedy COPIS) je nástroj, ktorý sumarizuje vstupy a výstupy jedného alebo viacerých procesov vo forme tabuľky. to je zvyknutý definovať obchodný proces od začiatku do konca pred začatím práce. Pomôcť ľuďom pri definovaní nového procesu.

Tiež, aké sú prvky Sipoc? Diagram SIPOC môže zabezpečiť, aby na váš projekt nepadol tieň. Skratka SIPOC znamená Dodávatelia, Vstupy, Proces , Výstupy a Zákazník. Použitím informácií z týchto piatich oblastí vzniká a proces mapa, ktorá poskytuje prehľad o projekte Six Sigma na vysokej úrovni.

Otázkou tiež je, ako používate model Sipoc?

Kroky na vytvorenie diagramu SIPOC

  1. Prvým krokom je vytvorenie názvu alebo názvu procesu.
  2. Druhým krokom je definovanie počiatočného a konečného bodu procesu, ktorý sa má zlepšiť.
  3. Tretím krokom je uvedenie najvyšších procesných krokov procesu.
  4. Štvrtým krokom je zoznam kľúčových výstupov procesu.

Kto vynašiel Sipoc?

Môže to vyzerať ako niečo, čo tu bolo odjakživa, ale v skutočnosti to tak bolo vynašiel v roku 1846 Thomasom Smithom, pekárom a cukrárom z Londýna.

Odporúča: