Aká je čistá primárna produktivita?
Aká je čistá primárna produktivita?

Video: Aká je čistá primárna produktivita?

Video: Aká je čistá primárna produktivita?
Video: Online kurz Produktivita & Rychloučení - Den 1 2024, Apríl
Anonim

Čistá primárna produktivita . Oni ukazujú čistá primárna produktivita , čo je množstvo oxidu uhličitého, ktoré vegetácia prijme počas fotosyntézy mínus koľko oxidu uhličitého uvoľnia rastliny počas dýchania (metabolizujú cukry a škroby na energiu).

Aká je v tejto súvislosti čistá primárna produktivita ekosystému?

Čistá primárna produktivita , alebo JE , je hrubý primárna produktivita mínus rýchlosť straty energie na metabolizmus a údržbu. Inými slovami, je to rýchlosť, ktorou sa energia ukladá ako biomasa rastlinami alebo inými primárny a sprístupnené spotrebiteľom v ekosystém.

Tiež, na čo sa používa čistá primárna produktivita? Čistá prvovýroba ( JE ) je množstvo uhlíka a energie, ktoré vstupuje do ekosystémov. Poskytuje energiu, ktorá poháňa všetky biotické procesy, vrátane trofických sietí, ktoré udržujú populácie zvierat a činnosť organizmov rozkladajúcich sa na recykláciu živín potrebných na podporu. prvovýroba.

V tejto súvislosti, ako vypočítate čistú primárnu produktivitu?

Čistá primárna produktivita ( JE ), alebo produkcia rastlinnej biomasy, sa rovná všetkému uhlíku, ktorý vegetácia absorbuje prostredníctvom fotosyntézy (tzv. Primárny Produkcia alebo GPP) mínus uhlík, ktorý sa stráca pri dýchaní.

Čo je to čistá produktivita?

Čistá produktivita je množstvo energie zachytenej v organickej hmote počas špecifikovaného intervalu na danej trofickej úrovni znížené o energiu stratenú dýchaním organizmov na tejto úrovni. Tabuľka ukazuje reprezentatívne hodnoty pre čistá produktivita rôznych ekosystémov – prírodných aj riadených.

Odporúča: