Čo je rancher pre Kubernetes?
Čo je rancher pre Kubernetes?

Video: Čo je rancher pre Kubernetes?

Video: Čo je rancher pre Kubernetes?
Video: Практический курс: Kubernetes = Rancher + Ceph - 2-1 Разворачиваем k8s 2024, Smieť
Anonim

Rančer poskytuje centralizovanú riadiacu rovinu, ktorá zjednocuje riadenie všetkých Kubernetes klaster bežiaci vo vašej organizácii. Rančer rieši prevádzkové problémy, ako je poskytovanie klastrov, aktualizácie, správa používateľov a správa politík. Inštalovať a spravovať Kubernetes klastre na akejkoľvek infraštruktúre.

Otázkou tiež je, aký je rozdiel medzi rancherom a Kubernetes?

Rančer je používateľské rozhranie pre tímy, ktoré používajú Kubernetes . Rančer poskytuje používateľské rozhranie a API a používateľom umožňuje rozhranie s Kubernetes klastre, ku ktorým majú prístup. Používatelia môžu tiež len používať KubeCTL.

prečo sa Kubernetes volá k8s? Názov Kubernetes pochádza z gréčtiny, čo znamená kormidelník alebo pilot. Ako bolo uvedené v iných odpovediach, Kubernetes , tiež niekedy s názvom K8S (K - osem znakov - S), je open-source orchestračný rámec pre kontajnerové aplikácie, ktorý sa zrodil z dátových centier Google.

Okrem toho, čo robí rančerský softvér?

Rancher je otvorený zdroj softvér platforma, ktorá umožňuje organizáciám spúšťať a spravovať Docker a Kubernetes v produkcii. Rančer dodáva celok softvér zásobník potrebný na správu kontajnerov vo výrobe.

Čo je to rancher server?

The Rancher server spravuje a poskytuje klastre Kubernetes. RKE ( Rančer Kubernetes Engine) je certifikovaná distribúcia Kubernetes a CLI/knižnica, ktorá vytvára a spravuje klaster Kubernetes. Keď vytvoríte klaster v Rančer UI, volá RKE ako knižnicu na poskytovanie Rančer -spustené klastre Kubernetes.

Odporúča: