Obsah:

Ako vypočítate jednoduchú splátku úrokov?
Ako vypočítate jednoduchú splátku úrokov?

Video: Ako vypočítate jednoduchú splátku úrokov?

Video: Ako vypočítate jednoduchú splátku úrokov?
Video: Excel - Vzorce - Ako správne vypočítať DPH 2024, Smieť
Anonim

Jednoduchý záujem je vypočítané vynásobením denného záujem sadzba podľa príkazcu, podľa počtu dní, ktoré medzi tým uplynú platby . Jednoduchý záujem prospieva spotrebiteľom, ktorí zaplatiť ich pôžičky načas alebo predčasne každý mesiac.

Ako týmto spôsobom vypočítate jednoduchý úrok?

Na výpočet jednoduchého úroku použite tento vzorec:

  1. Jednoduchý úrok = (istina) * (sadzba) * (počet období)
  2. Jednoduchý úrok: (100 USD) * (0,05) * (1) = jednoduchý úrok 5 USD na jeden rok.
  3. Previesť 5 % na desatinné číslo = 5 % / 100 = 0,05.

Tiež, ako vypočítate splatné úroky? Výpočet úroku Dlženie Vypočítajte the záujem čiastka vydelením počtu uplynulých dní splatné o 365 a potom vynásobte výsledok číslom záujem sadzbu a výšku faktúry. Ak sa napríklad platba na faktúre vo výške 1 500 USD oneskorí o 20 dní so 6-percentným záujem rýchlosť, najprv vydeľte 20 číslom 365.

Aký je teda vzorec záujmu?

Jednoduché úrokový vzorec nám umožňuje vypočítať I, čo je záujem zarobené alebo účtované na úver. Podľa tohto vzorec , Množstvo záujem je dané I = Prt, kde P je istina, r je ročná záujem sadzba v desatinnom tvare a t je doba výpožičky vyjadrená v rokoch.

Ako sa vypočíta jednoduchý úrok z pôžičky na auto?

Väčšina auto využitie pôžičiek jednoduchý záujem , typ záujem z toho záujem poplatok je vypočítané len na istinu (t. j. dlžnú sumu na úver ). namiesto toho auto pôžičky sa splácajú prostredníctvom amortizácie, čo znamená, že zaplatíte viac záujem na začiatku tvojho pôžička na auto než na konci.

Odporúča: