Ako vypočítate čistý obrat fixných aktív?
Ako vypočítate čistý obrat fixných aktív?

Video: Ako vypočítate čistý obrat fixných aktív?

Video: Ako vypočítate čistý obrat fixných aktív?
Video: 50. Webinář Q&A - Formátování externích úložišť 2024, Smieť
Anonim

The ukazovateľ obratu fixných aktív je efektívnosť pomer ktorá meria, ako dobre spoločnosť využíva svoje dlhodobý majetok na generovanie predaja. to je vypočítané delením čistý predaj podľa čistý svojho majetku, strojov a zariadení.

Vzhľadom na to, čo je čistý obrat fixných aktív?

Obrat fixných aktív (FAT) je pomer efektívnosti, ktorý udáva, ako dobre alebo efektívne podnik využíva dlhodobý majetok na generovanie predaja. Tento pomer rozdeľuje čistý predaj podľa čisté fixné aktíva , počas ročného obdobia. The čisté fixné aktíva zahŕňajú sumu nehnuteľností, strojov a zariadení.

Okrem toho, ako vypočítate čisté fixné aktíva? Vzorec čistých fixných aktív

  1. Vzorec čistého fixného majetku = hrubý fixný majetok – akumulované odpisy.
  2. Vzorec čistých fixných aktív = (celková obstarávacia cena fixných aktív + kapitálové vylepšenia) – (Akumulované odpisy + záväzky z fixných aktív)
  3. Vezmime si príklad spoločnosti s názvom Shanghai automobiles, ktorá chce rozšíriť svoje pôsobenie.

Ak vezmeme do úvahy toto, aký je dobrý pomer čistého obratu aktív?

An ukazovateľ obratu aktív 4,76 znamená, že každý 1 dolár v hodnote aktíva vygeneroval príjem v hodnote 4,76 USD. Vo všeobecnosti platí, že čím vyššia je pomer - čím viac „zákrut“- tým lepšie. Ale či konkrétne pomer je dobre alebo zlé, závisí od odvetvia, v ktorom vaša spoločnosť pôsobí.

Ako vysvetľujete ukazovateľ obratu aktív?

Definícia: Ukazovateľ obratu aktív je pomer medzi hodnotou tržieb alebo výnosov spoločnosti a jej hodnotou aktíva . Je to ukazovateľ efektívnosti, s akou spoločnosť nasadzuje svoje aktíva produkovať príjem. teda ukazovateľ obratu aktív môže byť determinantom výkonnosti spoločnosti.

Odporúča: