Čo je spätná aplikácia v účtovníctve?
Čo je spätná aplikácia v účtovníctve?

Video: Čo je spätná aplikácia v účtovníctve?

Video: Čo je spätná aplikácia v účtovníctve?
Video: Aktuální komentář XTB: Ruské akcie 2024, Smieť
Anonim

A retrospektívnej aplikácii je aplikácie nového účtovníctvo princíp, ako keby ten princíp bol vždy aplikované . S retrospektívnej aplikácii z účtovníctvo zásady sú informácie vo viacdobých účtovných závierkach porovnateľnejšie.

Aký je teda retrospektívny prístup v účtovníctve?

Retrospektíva aplikácia znamená, že zásadu aplikujete na finančné výsledky predchádzajúcich období, ako keby sa nový princíp používal vždy. Musíte to urobiť spätne aplikovať zmenu v účtovníctvo na všetky predchádzajúce obdobia, pokiaľ to nie je možné.

Aký je tiež rozdiel medzi retrospektívnou aplikáciou a retrospektívnou úpravou? A preformulovanie je proces revízie predtým vydaných účtovných závierok s cieľom opraviť chybu. A retrospektívnej aplikácii je aplikácie z a rôzne účtovný princíp k predtým vydaným účtovným závierkam, ako keby sa tento princíp používal vždy.

Aký je v tejto súvislosti rozdiel medzi perspektívnym a retrospektívnym v účtovníctve?

Inými slovami, retrospektíva ovplyvní prezentáciu účtovných závierok za predchádzajúce obdobia. Zatiaľ čo budúce znamená implementáciu nové účtovníctvo pravidlá pre transakcie, udalosti alebo iné okolnosti po novom účtovníctvo politiky alebo odhady.

Čo znamená perspektívne v účtovníctve?

Budúce aplikácie je uplatnenie nového účtovníctvo politiky k transakciám po dátume zmeny politiky, s uznaním vplyvu zmien v účtovníctvo odhady v súčasnom a budúcom období. Zmena je neuplatňuje na predchádzajúce obdobia.

Odporúča: