Aké je riziko straty podľa UCC?
Aké je riziko straty podľa UCC?

Video: Aké je riziko straty podľa UCC?

Video: Aké je riziko straty podľa UCC?
Video: Фильм «ЗАМЫСЕЛ» (2019) | Киностудия «Донфильм» | Смысловое кино | Русский художественный фильм 2024, Apríl
Anonim

Riziko straty je termín používaný v zmluvnom práve na určenie toho, ktorá strana by mala niesť bremeno riziko za poškodenie tovaru po ukončení predaja, ale pred dodaním tovaru. Porušenie – za nepoistených zodpovedá porušujúca strana strata aj keď porušenie nesúvisí s problémom.

Jednoducho, kto znáša riziko straty pri porušení zmluvy?

Do doby vrátenia produktu (v rámci zmluvnej doby) si kupujúci ponechá riziko straty . Navyše, ak kupujúci porušenia na predaji zmluvy CKÚ uvádza, že riziko straty sa bezodkladne presúva z predávajúceho na kupujúceho.

Okrem toho, ako podmienky FOB ovplyvňujú vlastníctvo a riziko straty? Ak tovar sú odoslané FOB miesto odoslania, náklady na dopravu sú zaplatí kupujúci a titul prechádza, keď prepravca prevezme tovar. To znamená, že predávajúci si ponechá titul a riziko straty až po tovar sú doručené do spoločný prepravca v Denveri, ktorý bude konať ako zástupca kupujúceho.

Následne je otázkou, v akom momente prechádza riziko straty tovaru z predávajúceho na kupujúceho?

Tovar V držbe Predajca : Ak predajcu je obchodník, riziko straty prechádza do kupujúci na čas on alebo ona sa fyzicky zmocňuje tovar . Ak predajcu je neobchodník, riziko straty prechádza do kupujúci kedy the predajcu ponuky tovar do kupujúci.

Keď nájomca drží tovar, ktorý má byť dodaný na základe zmluvy bez premiestnenia, riziko straty nemôže prejsť na kupujúceho?

Keď nájomca drží tovar, ktorý má byť dodaný podľa zmluvy bez toho, aby sa premiestnil, riziko straty nemôže prejsť na kupujúceho . Pri predaji alebo vrátení a kupujúci má an možnosť vrátiť tovar a zrušiť predaj.

Odporúča: