Reaguje hydroxid sodný s octom?
Reaguje hydroxid sodný s octom?

Video: Reaguje hydroxid sodný s octom?

Video: Reaguje hydroxid sodný s octom?
Video: NaOH - hydroxid (louh) sodný - vlastnosti, reakce a využití 2024, Smieť
Anonim

Kyselina octová (HC2H3O2) nájdená v ocot bude reagovať s NaOH pokiaľ nie je všetka kyselina octová neutralizovaná. Keď kyselina, ako je kyselina octová reaguje s abázou ako NaOH , výrobky sú soľ (NaC2H3O2, sodík octan) a vody (H20). To znamená, že máte 25,00 gof ocot vo vašej banke.

Čo potom reaguje s hydroxidom sodným?

Chemické vlastnosti hydroxid vytvára ión hydroxid sodný silný základ, ktorý reaguje s kyselinami za vzniku vody a zodpovedajúcich solí, napr. s chlorovodíkovou kyselina , sodík vzniká chlorid: NaOH (Aq) + HCl (aq) → NaCl (aq) + H2O (l)

aká soľ vzniká reakciou kyseliny octovej s hydroxidom sodným? Neutralizácia reakcie sú reakcie v ktorom kyselina reaguje so základom do formy soľ a voda. Takže Octová kyselina (CH3COOH) reaguje s hydroxidom sodným ( NaOH ) tvoriť Sodík Acetát (CH3COONa) soľ a voda (H20).

Vedenie týmto úvahy, čo sa stane, keď pridáte Phenolphthalein hydroxid sodný?

Vysvetlenie: Keď hydroxid sodný , čo je základ, sa mieša s fenolftaleín , sfarbí sa do ružova. Toto stane sa pretože zásada sa neutralizuje v kyslom roztoku, čo spôsobí bezfarebnosť indikátora.

Je kyselina octová a hydroxid sodný pufrom?

Zmes z kyselina octová a sodík acetát je kyslý, pretože Ka z octová kyselina je väčšia ako Kb jeho konjugovanej bázy acetátu. Je to a nárazník pretože obsahuje aj slabé kyselina a jeho soľ. Ak pridáme základ ako napr hydroxid sodný , hydroxid ióny reagujú s niekoľkými prítomnými iónmi hydrónia.

Odporúča: