Pri vykonávaní modrej bielej obrazovky obsahujú biele bakteriálne kolónie?
Pri vykonávaní modrej bielej obrazovky obsahujú biele bakteriálne kolónie?

Video: Pri vykonávaní modrej bielej obrazovky obsahujú biele bakteriálne kolónie?

Video: Pri vykonávaní modrej bielej obrazovky obsahujú biele bakteriálne kolónie?
Video: Seriózní otázka: Může vás zabít kopanec do rozkroku? - Proč to řešíme? #1319 2024, Apríl
Anonim

Naopak, biele kolónie nemôže metabolizovať X-Gal za vzniku Modrá farbu, pretože neprodukujú funkčnú β-galaktozidázu po vychytaní plazmidu nesúceho vloženú DNA a narušení génu lacZα. Títo biele kolónie obsahujú rekombinantný baktérie a mali by byť vybrané (obrázok 1).

Obsahujú týmto spôsobom všetky biele a modré kolónie plazmid?

The modré kolónie obsahujú „Self“nábožensky založený plazmidy že urobiť nemajú DNA inzerty prerušujúce lac Z gén. Biele kolónie pozostávajú z baktérií, ktoré nesú plazmidy ktoré majú inzertné fragmenty DNA, ktoré prerušujú gén lac Z. Výber sa uskutoční na ampicilíne obsahujúce stredná.

Podobne, aký je účel modro-bieleho premietania? The Modrá – biely obrazovka je a skríning technika, ktorá umožňuje rýchlu a pohodlnú detekciu rekombinantných baktérií v pokusoch o molekulárne klonovanie na báze vektora. Požadovaná DNA sa liguje do vektora.

Vzhľadom na to, čo je skríning modrých bielych kolónií?

The Modrá - biela obrazovka je a skríning technika, ktorá umožňuje detekciu úspešných ligácií pri vektorovom klonovaní génov. Požadovaná DNA sa liguje do vektora. Ak bola ligácia úspešná, bakteriálna kolónie bude biely ; ak nie, kolónie bude Modrá.

Prečo sú niektoré kolónie modré a iné biele?

akýkoľvek kolónie obsahujúci plazmid (a teda fungujúci gén p-galaktozidázy) sa zmení Modrá , výsledok aktivity β-galaktozidázy. Toto sa nazýva α-komplementácia. Inzert narušil gén β-galaktozidázy, a teda tieto kolónie zostať biely.

Odporúča: