Čo je vysoký index viskozity?
Čo je vysoký index viskozity?

Video: Čo je vysoký index viskozity?

Video: Čo je vysoký index viskozity?
Video: 7 Раз Промыл Двигатель - Залил ПАО Масло в Древний Мотор 2024, Smieť
Anonim

Index viskozity je bezrozmerné číslo, ktoré predstavuje ako viskozita hydraulická kvapalina sa mení s teplotou. Najlepšie oleje s najvyššími VI zostávajú stabilné a veľmi sa nelíšia viskozita v širokom teplotnom rozsahu. To zase znamená konzistentné, vysoká výkon zo stroja.

Tiež sa pýtame, čo znamená vysoký index viskozity pre olej?

A vyššia viskozita znamená pomalší tok a hustejšiu tekutinu. The viskozita zmeny teploty, aby bola zaistená ochrana a prevádzkyschopnosť za každých okolností. Tým, index viskozity meria schopnosť motora oleja odolať tomu, aby ste sa stali tenšími vysoká teploty.

je index viskozity dôležitý? Umožňuje to lepšie porovnanie viskozita správanie rôznych olejov na základe teploty. The index viskozity je dôležité aby sa zaistilo napr. najlepšie možné mazanie strojov, pretože počas prevádzky dochádza k zmenám teploty.

Možno sa tiež opýtať, je lepší vyšší index viskozity?

The vyššie VI, tým je stabilnejší viskozita v celom rozsahu teplôt (viac žiaduce). Teploty používané na stanovenie VI sú 40 stupňov C až 100 stupňov C. Internetové vyhľadávanie na „ index viskozity kalkulačka“vás presmeruje na niekoľko webových stránok.

Čo znamená stupeň viskozity?

Oleje možno rozdeliť na viacstupňové oleje a jednostupňové oleje. Viacstupňové oleje musia spĺňať dve viskozita ich špecifikácie stupeň viskozity pozostáva z dvoch čísel, napr. 10W-40: 10W označuje nízke teploty viskozita ("Zima"), 40 označuje vysokú teplotu viskozita ("Leto").

Odporúča: