Je vysoký alebo nízky pomer dlhu k vlastnému kapitálu dobrý?
Je vysoký alebo nízky pomer dlhu k vlastnému kapitálu dobrý?

Video: Je vysoký alebo nízky pomer dlhu k vlastnému kapitálu dobrý?

Video: Je vysoký alebo nízky pomer dlhu k vlastnému kapitálu dobrý?
Video: 🚨Hrozí další korekce? Pohyby investorů & Rozhodující Fundament! 🚨 2024, Smieť
Anonim

Vo všeobecnosti a naznačuje vysoký pomer dlhu k vlastnému kapitálu že spoločnosť nemusí byť schopná vygenerovať dostatok peňazí na uspokojenie svojich dlh povinnosti. Veritelia a investori zvyčajne preferujú nízky dlh voči vlastnému imaniu pomery, pretože ich záujmy sú lepšie chránené v prípade poklesu podnikania.

Ľudia sa tiež pýtajú, je vysoký pomer dlhu k vlastnému kapitálu dobrý?

A dobrý pomer dlhu k vlastnému kapitálu je okolo 1 až 1,5. A naznačuje vysoký pomer dlhu k vlastnému imaniu podnik používa dlh financovať jej rast. Spoločnosti, ktoré investujú veľké množstvo peňazí do aktív a operácií (kapitálovo náročné spoločnosti), často majú vyšší pomer dlhu k vlastnému kapitálu.

Možno sa tiež opýtať, čo znamená vysoký pomer dlhu k vlastnému imaniu? A vysoký dlh / pomer vlastného imania sa často spája s vysoká riziko; to znamená že spoločnosť bola agresívna pri financovaní svojho rastu dlh . Zmeny v dlhodobom horizonte dlh a aktíva majú spravidla najväčší vplyv na D/E pomer pretože v porovnaní s krátkodobými majú spravidla väčšie účty dlh a krátkodobých aktív.

Čo je v tejto súvislosti prijateľný pomer dlhu k vlastnému kapitálu?

Optimálne pomer dlhu k vlastnému imaniu sa považuje za cca 1, teda záväzky = vlastný kapitál , ale pomer je veľmi špecifické pre dané odvetvie, pretože závisí od pomeru obežných a neobežných aktív. Pre väčšinu spoločností maximálny prijateľný pomer dlhu k vlastnému imaniu je 1,5-2 a menej.

Čo znamená pomer dlhu k vlastnému kapitálu 0,5?

Normy a limity. Optimálne pomer dlhu sa určuje rovnakým pomerom záväzkov a vlastný kapitál ako pomer dlhu k vlastnému imaniu . Ak pomer je menej než 0.5 , väčšina majetku spoločnosti je financovaná prostredníctvom vlastný kapitál . Ak pomer je väčší ako 0.5 , väčšina majetku spoločnosti je financovaná prostredníctvom dlh.

Odporúča: