Ako zmiešate eugenol a oxid zinočnatý?
Ako zmiešate eugenol a oxid zinočnatý?

Video: Ako zmiešate eugenol a oxid zinočnatý?

Video: Ako zmiešate eugenol a oxid zinočnatý?
Video: Zinc Oxide Eugenol - Dental Materials Lab 2024, Marec
Anonim

Umiestnite tri naberačky na miešanie podložka. Umiestnite štyri kvapky eugenol vedľa prášku. Komu zmiešať , polovicu prášku zapracujte do tekutiny a zložte ho tuhou stranou miešanie špachtľou a použitím veľkej sily na zabezpečenie rovnomernosti zmiešať . Pridajte zvyšok prášku a zamiešajte.

Ako potom zinok eugenol pôsobí ako zubný cement?

Acidobázická reakcia prebieha za vzniku zinok eugenolát chelát. Reakcia je katalyzovaná vodou a je urýchľovaná prítomnosťou solí kovov. ZOE je možné použiť ako a zubná výplň materiál resp zubný cement v zubné lekárstvo . ZOE cementov boli predstavené v roku 1890.

Rovnako tak, aký typ oxidu zinočnatého eugenol Zoe sa používa na trvalú cementáciu? použitie ako systémy zubného cementu zinok fosfát a oxid zinočnatý - eugenol ( ZOE ). Zinok fosfát je typicky používa sa na trvalú cementáciu , keďže Používa sa ZOE na dočasné cementácia . Obidve môžu slúžiť ako izolačné základy na ochranu tkanív pred teplom alebo chladom prechádzajúcim cez vysoko vodivé amalgámové výplne.

Následne sa možno tiež opýtať, aké je najčastejšie používanie oxidu zinočnatého a eugenolu?

Eugenol je široko použité v zubnom lekárstve pre rôzne aplikácií vrátane odtlačkových pást, parodontálnych obväzov, cementov, výplňových materiálov, endodontických tmelov a suchých obväzov. Oxid zinočnatý eugenol je cement bežne používané na provizórne obnovy a obturáciu koreňového kanálika.

Ktoré lokálne antiseptikum zmierňuje bolesť a používa sa na dočasné obnovenie, keď sa zmieša s oxidom zinočnatým?

Eugenol je tiež bežne použité v kombinácii s oxid zinočnatý pri zubných výkonoch na cementáciu dočasné protézy a dočasná obnova zubov a dutín.

Odporúča: