Aké sú príklady mikrosystému?
Aké sú príklady mikrosystému?

Video: Aké sú príklady mikrosystému?

Video: Aké sú príklady mikrosystému?
Video: Как сделать стяжку с шумоизоляцией в квартире. #18 2024, Apríl
Anonim

Medzi mikrosystémy patrí rodina, škola, rovesníci a susedstvo dieťaťa. Medzi mikrosystémy patria aj športy a aktivity, ako napríklad hodina karate alebo skautky. The mikrosystém obsahuje obojsmerné vzťahy.

Tiež, čo je to mikrosystém?

Mikrosystém . Je súčasťou teórie ekologických systémov, ktorú vyvinul Urie Bronfenbrenner mikrosystém opisuje jednotlivcov, skupiny a inštitúcie, ktoré priamo ovplyvňujú vývoj dieťaťa. The mikrosystém v podstate ide o veci, ktoré sú v bezprostrednom okolí dieťaťa a jeho prepojeniach.

aký je rozdiel medzi mikrosystémom a mezosystémom? The mikrosystém je najvplyvnejší, má k osobe najbližší vzťah a dochádza k priamemu kontaktu. The mezosystém pozostáva z interakcie medzi človeka mikrosystémy . The exosystém ovplyvňuje človeka nepriamo, bez jeho priamej účasti.

Je v tomto ohľade škola mikrosystém?

The mikrosystém pozostáva z blízkych intímnych vzťahov osôb v priamom kontakte s dieťaťom; sú zapojené konzistentne a javia sa ako najvplyvnejší vzťah. Rodina, rovesníci, škola , a komunita sú všetky príklady a mikrosystém.

Aký je mikrosystém v ekologickom modeli Bronfenbrennera?

The Bronfenbrennerov ekologický model : Mikrosystém The Bronfenbrennerova teória naznačuje, že mikrosystém je najmenšie a najbezprostrednejšie prostredie, v ktorom deti žijú. Interakcie v rámci mikrosystém spravidla zahŕňa osobné vzťahy s členmi rodiny, spolužiakmi, učiteľmi a opatrovateľmi.

Odporúča: