Ako vypočítate úrokový faktor?
Ako vypočítate úrokový faktor?

Video: Ako vypočítate úrokový faktor?

Video: Ako vypočítate úrokový faktor?
Video: Эти тайные цифры денежного кода принесут деньги в кошелек. Первые деньги уже через 48 часов 2024, Smieť
Anonim

The faktorovú sadzbu je vypočítané vydelením nákladov na financovanie výškou úveru. Treba si to uvedomiť faktor ceny môžu spôsobiť, že drahé pôžičky budú lacnejšie. Tiež ste povinní zaplatiť záujem vopred, takže predčasné splatenie pôžičky vás nezachráni záujem poplatky.

Ako teda zistíte faktor úrokovej sadzby?

Určite úroková sadzba o pôžičke a potom ju vyjadrite ako desatinnú čiarku. Takže napríklad, ak váš sadzba je 6,75 percenta, vyjadrite to ako 0,0675. Rozdeľte úroková sadzba v desiatkovom tvare o 365,25 dňa (ďalších 0,25 predstavuje štvrťdeň na zohľadnenie priestupných rokov). Konečný údaj je váš úrokový faktor.

Okrem toho, ako prevediete lízingový faktor na úrokovú sadzbu? Tu je šikovný tip: To previesť úrokové sadzby do peňažné faktory , rozdeliť úroková sadzba o 2 400. Komu konvertovať peňažné faktory do úrokové sadzby , vynásobte 2 400. Takže 0,00125 x 2 400 by sa rovnalo úroková sadzba 3 %.

Ako teda vypočítate mesačnú úrokovú sadzbu?

Počítanie mesačne časovo rozlíšené záujem Komu vypočítať na mesačne časovo rozlíšené záujem na pôžičku alebo investíciu, najprv musíte určiť na mesačná úroková sadzba delením ročných úroková sadzba o 12. Potom túto sumu vydeľte 100, aby ste previedli z percent na desatinné číslo. Napríklad 1 % sa zmení na 0,01.

Ako vypočítate úrok z amortizačného plánu?

Komu vypočítať amortizáciu , začnite rozdelením pôžičky úroková sadzba do 12, aby ste našli mesačník úroková sadzba . Potom vynásobte mesačné úroková sadzba podľa výšky istiny, aby ste našli prvý mesiac záujem . Potom odpočítajte prvý mesiac záujem z mesačnej splátky, aby ste zistili výšku istiny.

Odporúča: