Prečo je dôležité štiepiť plazmid a ľudskú DNA rovnakým reštrikčným enzýmom?
Prečo je dôležité štiepiť plazmid a ľudskú DNA rovnakým reštrikčným enzýmom?

Video: Prečo je dôležité štiepiť plazmid a ľudskú DNA rovnakým reštrikčným enzýmom?

Video: Prečo je dôležité štiepiť plazmid a ľudskú DNA rovnakým reštrikčným enzýmom?
Video: PROČKO opäť vystrájal. Stálo to za to! 2024, Smieť
Anonim

Títo enzýmy sú dôležité ako umožňujú, aby boli špecifické gény rezať mimo zdrojového chromozómu. Oni tiež rezať bakteriálne plazmidy . Pomocou rovnaké obmedzenie endonukleáza enzým do rezať otvor plazmid ako je zvyknutý rezať gén z chromozómu vedie k tvorbe komplementárnych lepkavých koncov.

Je tiež potrebné vedieť, prečo je dôležité použiť rovnaký reštrikčný enzým na plazmide aj na DNA?

Vysvetlenie: Reštrikčné enzýmy strih v konkrétnych sekvenciách, takže rovnaký reštrikčný enzým musí byť použitý, pretože bude produkovať fragmenty s rovnaký komplementárne lepkavé konce, ktoré umožňujú vytváranie väzieb medzi nimi. Ich lepkavé konce sa zhodujú, a tak sa dajú spojiť.

Podobne, prečo sme rozrezali oba segmenty DNA pomocou rovnakého testu s reštrikčnými enzýmami? Pretože oba segmenty DNA majú rovnaký rozpoznávacie miesto, takže sú rezať podľa rovnaký reštrikčný enzým . Ak zahraničný DNA môžu byť vymenené, potom môžu byť transformované bunky vymenené.

Len tak, prečo je dôležité nájsť enzým, ktorý by rezal?

Ak by bol plazmid rezať pri replikácii, it by nie je schopný reprodukovať a prenášať genetickú informáciu do svojej hostiteľskej bunky. 2. To by sa stanú fragmentmi DNA a plazmid už nebude v kruhovej forme.

Prečo môže byť dôležité prerezať reťazec DNA čo najbližšie k požadovanému génu?

(Aby ste sa uistili, že želaný informácie sa prenesú do plazmidu bez pridania ďalších neznámych alebo nežiaducich sekvencií.) Pri tejto aktivite ste začlenili inzulín gén do plazmidu.

Odporúča: