Je kryptomena rušivá technológia?
Je kryptomena rušivá technológia?

Video: Je kryptomena rušivá technológia?

Video: Je kryptomena rušivá technológia?
Video: Co je Bitcoin? Jak funguje Bitcoin a Blockchain? Jak vznikají Kryptoměny? 2024, Smieť
Anonim

Ak to poviem sterilnou frázou, bitcoin je a rušivá technológia . BusinessDictionary.com definuje rušivá technológia ako „nové spôsoby robenia vecí, ktoré narúšajú alebo prevracajú tradičné obchodné metódy a praktiky.

Čo sa v tejto súvislosti považuje za prevratnú technológiu?

A rušivá technológia je taká, ktorá vytesňuje zavedené technológie a otriasa odvetvím alebo prelomovým produktom, ktorý vytvára úplne nové odvetvie. Vo svojej najpredávanejšej knihe z roku 1997 „The Innovator's Dilemma“Christensen oddeľuje nové technológie do dvoch kategórií: udržiavanie a rušivé.

Čo je tiež dobrým príkladom pre rušivú technológiu? Nedávne príklady rušivých technológií zahŕňajú elektronický obchod, online spravodajské stránky, aplikácie na zdieľanie jázd a systémy GPS. V ich vlastných časoch bol automobil, elektrina a televízia prevratné technológie.

Po druhé, je Tesla rušivou technológiou?

Ide o klasickú „trvalú inováciu“– produkt, ktorý podľa Christensenovho definície ponúka postupne lepší výkon za vyššiu cenu. Ak Tesla sleduje a rušivé inovačná stratégia, teória predpovedá, že aj naďalej nebude vidieť silnú konkurenčnú odozvu,“hovorí Bartman.

Je rušivá technológia dobrá?

Okrem narušenia trhu alebo odvetvia, prevratné technológie priniesť so sebou niekoľko ďalších zmien. Tieto pokroky môžu priniesť nové technológie , ktoré môžu zlepšiť životy, ako napríklad vynález vakcín alebo IoT (Internet of Things).

Odporúča: