Obsah:

Čo je uzol Kubernetes?
Čo je uzol Kubernetes?

Video: Čo je uzol Kubernetes?

Video: Čo je uzol Kubernetes?
Video: 1-K8s - Основы Kubernetes - Кубернетес на ОЧЕНЬ простом языке 2024, Smieť
Anonim

A uzol je robotnícky stroj v Kubernetes , predtým známy ako prisluhovač. A uzol môže to byť VM alebo fyzický stroj, v závislosti od klastra. Každý uzol obsahuje služby potrebné na spustenie modulov a je riadený hlavnými komponentmi. Služby na a uzol zahŕňajú runtime kontajnera, kubelet a kube-proxy.

Tiež viete, ako vytvoríte uzol v Kubernetes?

Pridajte ďalšie uzly do existujúceho klastra

  1. Krok 1 - Spustite klaster. Nasledujúci príkaz inicializuje klaster so známym tokenom, aby sa zjednodušili nasledujúce kroky.
  2. Krok 2 - Pridajte uzol. Po inicializácii Master sa môžu ku klastra pripojiť ďalšie uzly, pokiaľ majú správny token.
  3. Krok 3 – Nasadenie CNI.
  4. Krok 4 - Získajte stav.

Tiež viete, čo je Kubernetes jednoduchými slovami? Kubernetes je systém na správu kontajnerových aplikácií cez klaster uzlov. In jednoduché pojmy , máte skupinu počítačov (napr. VM) a kontajnerových aplikácií (napr. Dockerizované aplikácie) a Kubernetes vám pomôže jednoducho spravovať tieto aplikácie na týchto počítačoch.

Otázkou tiež je, môže byť Kubernetes Master aj uzlom?

3 a bude byť k dispozícii v 1.1 pri odoslaní), hlavný uzol je teraz jedným z dostupných uzly v zhluk a vy môcť naplánujte naň moduly ako na ktorékoľvek iné uzol v zhluk . Dokovací kontajner môcť byť naplánované len na a uzol kubernetes prevádzkovanie kubeletu (toho, čo označujete ako prisluhovača).

Koľko uzlov Kubernetes potrebujem?

Kvôli týmto dôvodom, Kubernetes odporúča maximálny počet 110 strúčikov na uzol . Až do tohto čísla, Kubernetes bol testovaný, aby spoľahlivo fungoval na bežných uzol typy.

Odporúča: