Z čoho je vyrobené vlákno v elektrickej žiarovke?
Z čoho je vyrobené vlákno v elektrickej žiarovke?

Video: Z čoho je vyrobené vlákno v elektrickej žiarovke?

Video: Z čoho je vyrobené vlákno v elektrickej žiarovke?
Video: Созидательное общество объединяет всех 2024, Smieť
Anonim

Tento drôt sa nazýva a vlákno . The vlákno je súčasťou žiarovka ktorý produkuje svetlo . Vlákna v žiarovke žiarovky sú vyrobené z volfrámu. Ak chcete urobiť žiarovka produkovať viac svetlo , vlákno je zvyčajne vyrobené zvitkov jemného drôtu, tiež známych ako vinutý zvitok.

Navyše, ktorý kov sa používa ako vlákno elektrickej žiarovky a prečo?

volfrám

Navyše, čo sa používa na výrobu elektrickej žiarovky? Argón je bežný použité plynu použité naplniť žiarovku žiarovky . Zvyšuje sa žiarovka tým, že zabráni príliš rýchlemu poškodeniu volfrámových vlákien. Iné plyny ako hélium, neón, dusík a kryptón sú tiež použité v osvetlení. aby sa tieto plyny skladovali žiarovka sú sklenené povlaky použité.

Následne si možno položiť otázku, prečo je vlákno žiarovky tvorené volfrámom?

V skratke, vlákno žiarovky materiál musí odolávať vyššej prevádzkovej teplote a musí sa prispôsobiť vysokej expanzii a kontrakcii počas zahrievania a chladenia. Volfrám má vysoký bod topenia a veľmi dobrú pevnosť v ťahu. Preto sa používajú v elektrická žiarovka.

Z čoho pozostávajú vlákna žiarovky a ohrievača?

odôvodniť. vlákna sú vymyslené drôtu s vysokým bodom topenia, ako je volfrám. je to preto, že sa zahrievajú, keď je spínač zapnutý a nesmú sa roztaviť, ale naopak vydávať von svetlo, teplo.

Odporúča: