Zahŕňa dlhodobý dlh úrok?
Zahŕňa dlhodobý dlh úrok?

Video: Zahŕňa dlhodobý dlh úrok?

Video: Zahŕňa dlhodobý dlh úrok?
Video: Dva světy: Úrok 2024, Apríl
Anonim

Dlhé - termínovaný dlh je a úver alebo iné požičané peniaze, ktoré podnik berie dlhšie ako rok na splatenie. Tento typ dlh zvyčajne vyžaduje pravidelné záujem platby.

Zahŕňa súčasná časť dlhodobého dlhu aj úroky?

Aktuálna časť dlhodobého dlhu . Dlhodobý dlh je dlh so splatnosťou dlhšie ako jeden rok. The aktuálna časť dlhodobého dlhu je výška istiny a záujem z celkovej sumy dlh ktorý je splatný do jedného roka.

Možno sa tiež pýtať, prečo nie sú úroky zahrnuté v súčasnej časti dlhodobého dlhu? Aktuálna časť dlhých - termínovaný dlh (CPLTD) Mesačný záujem poplatky spojené s dlhý - termínované dlhy sa časovo rozlišujú a účtujú do výkazu ziskov a strát spoločnosti – istina časť (známy ako CPLTD). nie . V čase splatnosti sa vyplácajú z peňažného toku po zdanení.

Podobne sa ľudia pýtajú, čo zahŕňa dlhodobý dlh?

Definícia Dlhé - termínovaný dlh v účtovníctve, dlhý - termínovaný dlh vo všeobecnosti označuje pôžičky spoločnosti a iné záväzky ktoré nebudú splatné do jedného roka od dátumu súvahy. (Suma, ktorá bude splatná do jedného roka, je vykázaná v súvahe ako krátkodobý záväzok.)

Je dlhodobý dlh a dlhodobé záväzky to isté?

Dlhé - termínované záväzky a dlhy sú splatné o viac ako rok. Dlhé - termínované záväzky príklady zahŕňajú dlhopisy, hypotéky, dlhý - termín pôžičky a dlhopisy. Všetky splátky úveru splatné v nasledujúcich 12 mesiacoch sa počítajú ako bežné zodpovednosti.

Odporúča: