Aké je hlavné použitie ocele?
Aké je hlavné použitie ocele?

Video: Aké je hlavné použitie ocele?

Video: Aké je hlavné použitie ocele?
Video: 24 февраля коварный день, оденьте одежду этих цветов для привлечения удачи 2024, Apríl
Anonim

Železo a oceľ sa široko používajú pri stavbe ciest, železníc, inej infraštruktúry, zariadení a budov. Väčšina veľkých moderných stavieb, ako sú štadióny a mrakodrapy, mosty a letiská, sú podporované a oceľ kostra. Aj tie s betónovou konštrukciou zamestnávajú oceľ na posilnenie.

Okrem toho, prečo sa oceľ tak bežne používa?

Oceľ je zliatina železa a uhlíka a niekedy aj iných prvkov. Vďaka svojej vysokej pevnosti v ťahu a nízkej cene je hlavnou zložkou použité v budovách, infraštruktúre, nástrojoch, lodiach, automobiloch, strojoch, zariadeniach a zbraniach.

Tiež, prečo potrebujeme oceľ? Oceľ je dostatočne pevný, aby odolal škodám spôsobeným prírodnými katastrofami, ako sú tornáda, hurikány a zemetrasenia. Oceľ budovy sú oveľa odolnejšie voči ohňu a termitom. Kvôli ocele väčšiu trvanlivosť, vlastník takejto budovy mohol získať výhodnejšie poistenie.

Podobne, ako je oceľ užitočná v technológii?

Oceľ je tiež použité na ťažbu zdrojov, ako sú pobrežné plošiny, zariadenia na zemné a ťažobné práce, žeriavy a vysokozdvižné vozíky. Kvôli náročným prostrediam sú to uhlíkové, mikrolegované, vysokopevnostné a nehrdzavejúce ocele použité pri výrobe pobrežných plošín a potrubí.

Koľko druhov ocele existuje?

štyri

Odporúča: